Taman hati yang dulunya berseri dikelilingi bunga mewangi, kini semakin kering, semakin layu, semakin mati... tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan, tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis.. dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya... Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi??

Ahad, 4 November 2012

hanging

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Si Cantik Si Kacak..

ditengah kekalutan dan kesibukkan warga guru pelatih menelaah buku dan nota..
aku pun tak kurang sibuknya dengan mengupdate status facebook, twitter dan blog..

hahahhaa..tak payah nak hebat sangat kalau nak mengupdate blog tu..
takde pembaca setia pun blog aku ni..

oke.
ada satu perkara yang aku nak share.
aku mempunyai masalah tingkah laku negatif.
what???!! eeeuu, teroknyeerrr

tingkah laku negatif iaitu 'kebergantungan'
hanging? erkk

aku susah sebenarnya nak berdikari.
berdiri atas kaki sendiri tu boleh la. tu pun cepat lenguh. =p

macamana aku boleh jadi macam tu?
sebab.
mak abah family semua over-protected
hahahaaa

dalam dikawal2 pun, aku berani break the rules.
haha. tapi tu zaman kemudaan duuulu la..
terlepas la jugak aku ke sunway pyramid, times square
dan ntah kemana2 lagi.

tapi walau seberani mana aku break the rules
satu rule ni yang aku tak berani nak break

mak aku pesan, 
jangan masuk panggung wayang, jangan tengok wayang
wayang kulit takpe..kot.
sebab mak taknak bad thing happen kat anak2 dia..
yes, i'm still hold on to the rule

i;m a good daughter u know..hahahaa
oh please tekan pangkah kat atas tu kalau menyampah.. =p


oke..sekian
nasihat daripada aku
ingat pesan orang tua
tanpa mereka siapalah kita
kalau bukan kita
siapa lagi yang akan berbakti pada mereka
^_^



four things come not back. the spoken word, the sped arrow, the past life, and the neglected opportunity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Counters