Taman hati yang dulunya berseri dikelilingi bunga mewangi, kini semakin kering, semakin layu, semakin mati... tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan, tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis.. dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya... Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi??

Sabtu, 28 Mei 2011

berdebar-debar jantungku~

assalamualaikum...

nak balik dah...nak berdebar apenye?

yela berdebar...dengar pengalaman2 dasyat kengkawan yg dah balik dulu sebelum aku...
flight begegar la...aku x moo...
huaaa..takut...
Ya Allah..semoga cuaca malam ni d atas sana baik2 saja...

haaa...adikadik yang sekolah...
dah plan percutian??
hahaaaa
xyahla over the top sangat rancang tu...
study ye cuti2 ni..
nanti bukak sekolah, boley score A..[haha..pe kaitan?]

oke lah....sorry all kalau pasni x dapat atau susah nk balas kunjungan n membalas kebaikan korang memfollow aku...
tenet kat rumah sangat tenat...
tapi xpe...lepas 3 minggu bercuti, aku kembali..huahuaaa[bajet macam ade orang ternanti2 aku je]
watever la kn...
janji aku happy..korang pun happy...

daaaa....
wassalam

Jumaat, 27 Mei 2011

hoyeahhh..aku nak balik...jom ikot...

assalamualaikum..

esok nak balik...
mesti la happy gile.
5 bulan x jumpe kekaum keluarga...
tapi...
..
..
..
..
..
..
..
..

..
..


barang x kemas lagi!!!!!
bilik still macam minggu exam..haha
sape nak tolong..angkat jari..aha
kepala pening tahap gajah mengaum pulak tu
adehhh....

Khamis, 26 Mei 2011

sesi masak memasak


assalamualaikum..

alhamdulillah
exam selesai sudah
boleh hoyehh2 laaa

pendapat aku untuk exam sem ni..
hmm...agak 'seronok'...
sebab dapat banyak pengalaman menggoreng...
bak kata kengkawan aku...
sudip ade..kuali ade...
goreng la kite...
hangus x hangus...
hhahaaaa...
punyela dasyat tahap gajah aku menggoreng..
huhh..
memang kbkk sungguh..
paper falsafah dan pendidikan d malaysia..
goreng mula2...agak2 kurang masak d dalam n hangit d luar...
paper kdua, perkembangan kanak-kanak..
bahan-bahan macam cukup...
cuma skil je kot kureng sikit..
hasil gorengan...boley tahan...
paper ktiga, asas pendidikan awal kanak-kanak
pun bahan-bahan boley tahan cukup...
tinggal tambah perisa n skil still kureng n perlu d gilap.wahaha
masa ni skil lebih banyak ke arah seorang pelajar law..haha
menghafal akta segala bagai...
hasil gorengan, entah..kurang pasti..
tak sempat nak rasa sangat sebab konon bz mengumpul bahan2 gorengan untuk paper last..
pengajian kurikulum dan model prasekolah..
perghh...kucarkacir hidup aku..
sampai pening2 la kepala..
hasil gorengan akhir ni...
malas aku nak cakap...
ni la satu2nya paper yg aku tinggalkan kosong pada soklan subjektif..
kat soklan no 4(b)..
giler perktaan circle time pun x penah tengok dalam nota..
macamanala konon nak goreng..
kosong la dia...walaupun miss dah pesan jgn tinggal kosong...=(

itu la serba sebanyak hal-hal gorengan aku sepanjang 4 hari..
xpe...pelan2..hahahaa
woi..nak pelan2 ape..dah abes pun...

^_^

Rabu, 25 Mei 2011

the best for the last

assalamualaikum..
salam sejahtera...

-shortupdate-
aku nak mintak tolong korang semua...
huahuahuaaaaaa
tolong doakan aku n kengkawan dapat jawab exam baek2 hari ni...
hehhehee....
paper hari ni mencabar...
nota berkecamuk...
x paham...
hah, belajar ape selama ni?
ntah..aku pun keliru...
mungkin betul kata mira...
buatla macam selalu kitorang buat..
bentang tikar, maen2 n nyanyi...
hahahaaa...

daaa...
hope for the best..
^^
insyaallah..

Isnin, 23 Mei 2011

korang fobia ape?

assalamualaikum..

sedang aku menerewang ke alam maya..ini yg aku jumpa....

Coulrophobia,Emetophobia,Nyctophobia,Nomophobia,Phobophobia,Scoleciphobia,Ophidiophobia..

hahhahahaha...itu aku..haha
nak tau lebih lanjut...
silakan ke blog incik billy..^^

oke..aku nak study...
sebab aku fobia dengan blurr..haha
daaa

menghitung hari demi hari

assalamualaikum..jawab la...^_^

alhamdulillah...
tinggal 2 paper lagi...hoyeaahh

jom merancang percutian idaman bersama keluarga dan teman2..hahahah
jom study laa....struggle sket utk 2 paper ni..pastu mandi sungai le kite...
doakan aku sukses! sukses! sukses!

Sabtu, 21 Mei 2011

kalau boleh lahh

assalamualaikum..

tolong lah..
kalau anda seorang yang handsome, kacak, bergaya[berdasarkan perasaan anda sendiri]
tolong jangan buat aku pandang or tengok or tenung korang lama2..
nanti aku susah..
kalau setakat jatuh tangga xpe lagi..
kalo jatuh hati camne..

tolong oke..^^

....adios amigos...

to love is to loose

assalamualaikum..

mencintai x semestinya memiliki...
memiliki x semestinya selamanya...

kakak aku cakap...
to love is to loose...
betol ke?

ye..kalau kau berani memiliki...maknanya kau juga mesti berani kehilangan...
bukan ke bertemu itu pasangannya berpisah...
macam aku dan kau..
kita bertemu dan bila sampai masa pasti kita akan berpisah..
jangan sedih dengan perpisahan..
jika ditakdirkan kita untuk bertemu..
maka kita akan bertemu juga nanti...

^_^

setiap pertemuan telah tertulis akan ada perpisahan..
ye..aku bertemu dengan exam..dan pasti aku akan berpisah dengan exam ni...^^

[tiba2 lagu jiwang zaman dahulu kala bernyanyi riang dalam otak aku]
owh..dah sampai masa aku warnai percintaan aku dengan exam...
wish me luck!! sayang korang!!


Jumaat, 20 Mei 2011

berkurun lamanya

assalamualaikum..


gambar ape tu??
haha..tu pencil case aku..
ye..sume stationary aku sumbat sane..bband pun kadang aku muatkan jugak dalam tu..

mende jalur2 tu aku beli since form 4..
x tukar2 sampai sekarang..
tu la yg aku bawak masa spm..
tu la yg aku guna masa ujian medsi upsi..
tu la aku bawak masa interview ipg..
n tu la jugak sekarang aku guna kat ipg ni..

kenapa aku x tukar yg baru?
sebab aku x de nafsu nak beli yang baru..
bukan x chantek pencil case skang..
cuma aku rasa buang duit n xde guna..
yang aku ada tu pun ok lagi..
bia la kecik ke..apa ke..

buat apa beli pencil case besar2 tapi ilmu yang aku dapat sikit..
lebih baik kecik tapi ilmu yg aku dapat banyak..
even bawak ketas sehelai n pen sebatang pun kita dah boleh dapat macam2 ilmu tau..
haaaa...

[aku rasa mende ni ade sentimental value..]
hahahaa...

kenapa tiba2 aku isukan bekas pensil ni..
aku pun x pasti..


'hakuna matata'

tuan majisterett

assalamualaikum..

sebelum ni aku rasa dah macam tokoh falsafah dah...

sekarang aku rasa macam peguam pulak..
segala macam akta kene ingat..
308 la..550 la..
semua pasal kanak-kanak..
tengok betapa berharga kanak-kanak tu...

Khamis, 19 Mei 2011

takziah.

assalamualaikum..
terus terang aku cakap..
aku x minat nak dengar berita kematian..
x kisah la..aku kenal atau tidak..
hati aku automatik syahdu..

hari ni..oww..kejap tadi..
kat fb, en tubelawak gtau yg owner blog telordibasuh dah pulang ke rahmatullah..
aku x kenal pun arwah..
pernah datang blog arwah sekali dua je..

tapi siyes aku syahdu..
arwah muda lagi..

tadi aku g kt blog arwah..
tengok about owner telordibasuh..
part yg job tu...adehh...
tambah syahdu aku..

ye..ajal tu xkan kenal usia..
bila2 dia boleh datang menjemput...
bersediakah kita?
bersediakah aku?

takziah kpd family arwah..
al-fatihah utk arwah..

padan lah muka sendiri

assalamualaikum..

hassan langgulung ke,..
maria montessori ke..
falsafah dan pendidikan di malaysia..
huhhhh...

ini soal masa depan tau...bukan hal main-main...
aku x main-main..
tapi tadi aku main jawab je..
menggunakan kemahiran berfikir yang ada..
asal logik...tulis je..

nak harap fakta?
mana nak datang fakta kalau lain yang dibaca lain yang keluar...
keluar la fakta ciptaan aku sendiri..

so. moral of the story?
carilah ilmu serata dunia..
maksud aku, cari pelbagai sumber..
jangan terhad dengan satu atau dua maklumat je..
nanti kechiwaaa...

oke..mari memadankan muka aku...=_="

Rabu, 18 Mei 2011

kau sabar? kau ok



assalamualaikum..

aku dah x mampu nak sumbat otak dengan segala macam mende lagi..
dengan erti kata lain..aku xlarat nak revise lagi..

aku menulis bukan kerana nama....

tiba2...
hahhahhaha
sebenarnya aku nak bagitau sikit hal tentang aku..
bukan tentang dia oke..


**************************
mereka yang boleh jadi kawan aku
adalah mereka yang sanggup sabar layan kerenah n loyar buruk aku...
dpat?

jadi hipotesisnye dsini :

semakin sabar anda..semakin rapat la persahabatan kita...
dan jika anda kurang sabar dan tak suka dengan loyar buruk aku..
maka, wujudlah jurang antara kita..

sekian

renung2kan...dan selamat berblogging...=)

Selasa, 17 Mei 2011

hari selepas esok

assalamualaikum


yeahh..
dengan bangganya aku menekan2 kekeyboard nih..
rindu kat blog...
ohh..itu hanya drama...
=_="

khamis ni...1st paper...
falsafah dan pendidikan d malaysia..
waa..falsafah tuu~

sekarang...
aku bergaya serupa orang yang sudah penuh ilmu didada..
cehh..
maen game word chaos d facebook...
bajet exam nanti boleh jawab dalam bahasa inggeris..
eh hello..jawab dalam bahasa melayu ye..

okehh...
kesian..
ehh..
sekian dari aku..
doakan aku n kawan2 berjaya!!!
^_^

Ahad, 15 Mei 2011

assalamualaikum..jawab la...^_^


esok 16 mei...
hari guru...
so, i would like to wish...
SELAMAT HARI GURU
kepada semua guru-guru, pensyarah-pensyarah,
ustaz dan ustazah...
dan tidak dlupakan..
bakal-bakal guru sekalian...

kepada classmate aku...
selamat hari guru!!!
kepada rakan2 se ipg..
selamat hari guru!!
kepada semua guru pelatih seluruh malaysia....
selamat hari guru...

kita fighting utk exam dulu..
nanti baru sambut hari guru ehh kawan2...hehe

sekian.
cikgu zulaiha..chewahh..

Khamis, 12 Mei 2011

think twice but never twist your head..

assalamualaikum..

apa kejadahnya entry macam ni wujud?
hahahaha....
sekarang study week...
tapi aku perlukan mood untuk study..
owh tolong la jangan paksa atau cuba untuk pelawa aku study tyme aku tengah xde mood..
kalo nasib korang baik, mungkin aku akan join..
tapi kalau x, memangla kene mencik ngan aku..
sorry..aku ni ,manusia yang ada pelbagai mood yang orang susah nak kenalpasti..


minggu depan dah exam...
sudahkah aku bersedia?
jawapannya sudah tentu tidak...
TOLONG bagi aku semangat...
bagi aku keEXCITEDan untuk bukan buku n study..

sejujurnya...
aku tengah gila x sabar nak balik sekarang..
tiap2 malam dah dok termimpi2 family kat semenanjung....
"heklehh ko ni...baru setengah tahun x balik..."

memangla...ce ko cuba xyah balik rumah jumpe mak ayah family pakwe..ehh...
haa...setakat calling2...x beshh...
kita nak kan eye contact..face to face...haha

sekarang masing2 sibuk nak urus event sem depan..
30 jun kitorang ada event besar..
melibatkan orang luar...
dan lebih 75 kanak-kanak...
camne tuh nak handle?
aku ni kadang2 kalo lame tengok perangai budak2 ni..
boleh mengundang rasa nak termuntah...
pening dengan kerenah dorang..

aku harap...
dan korang DOAKANla aku dan kawan2...
supaya dapat buat yang sehabis baik untuk exam ni...

tengok...aku blurr ni tengah padang...
cuba dselamatkan oleh rumet...
hahahahaa...*drama semata-mata

Rabu, 11 Mei 2011

saya anak malaysia!


assalamualaikum..jawab la...^_^

sape dah tengok cerita hikayat merong mahawangsa?
xyah angkat tangan...aku x nampak...

best kan?
teruja kan?

bagi sapa2 yang belom tengok tu..sila2 usha rakan-rakan anda kot dorang boley membuatkan anda dapat menonton filem tersebut...
aku dah dengan jayanya mendownload cerita tersebut..
memang x rugi la..aku menunggu bebrapa hari untuk dapatkan citer ni..

malam tadi tengok kat bilik...
memang aku teruja...
ni filem malaysia ke?
orang malaysia buat?
wahh..memang x percaya..
no wonder la citer ni boleh ke luar negara..
memang superb...
satu2nya filem yang boleh buat aku bangga dengan anak malaysia..

cerita yang terapkan nilai perpaduan..
cintakan tanah air..
pemimpin yang sanggup berkorban..
buat aku terharu..
pemimpin yang sanggup berkorban untuk mempertahankan maruah negara, bangsa...
sanggup berjuang bermati-matian melawan kejahatan..
bukan pemimpin yang diam tengok kejahatan...

kepada generasi yang bakal jadi pemimpin..
contohila merong dalam citer...
kita tengok dari sisi positif..macamana dia berjuang..semangat dia..kesanggupan dia..
kalo yang x elok tu, jangan plak ikut..

ape pun..aku bangga dengan HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA..
dan aku bangga dengan ANAK MALAYSIA..
x lupa jugak semua pelakon...memang mantap..
walaupun sebahagiannya bukan pelakon malaysia,
tapi hasil kesatuan yang ditunjukkan tu...
memang POWER..

tadi aku n kawan2 tengok kat kelas pulak..
PUAS sangat..
dari tengok citer yang ntah hape2...
buat sakit hati je tengok...
PATRIOTIK la sikit jom...kemon kemon..haha

Isnin, 9 Mei 2011

kawan, happy birthday!

assalamualaikum..jawab la...^_^

Qurratu Aini Kamaruzaman...[btol x aku eja..kalo salah sorry banyak2]

hari ni 9 mei..
hari lahir dia...
aku rindu dia teramat..

dan rindu kawan2 felc...
miss u all..
miss me x??haha


ni la qurratu aini...
dia memang pandai..tengok..sekali tiga di sapu...
rajin kita g jog kan..

hasil usaha kita....bersama...





wirawan + wirawati felc..


yeahhh...dah graduate..haha..untuk masa tu la..


haa..yang atas ni whitehouse kitorang...ni malam2 last...
habuskan masa nikmati keindahan whitehouse..








aku rasa...ni la n3 terpanjang aku dan d muatkan gambar2 zaman2 aku muda2 remaja dulu...hahha
kamila 20th batch of felc yang best..kankankan

kalo korang rasa boring dengan semua gambar-gambar ni...
xpe...biarkan saja...
ini memori aku..pahit manis aku..suka duka aku...

follower ke 40..

assalamualaikum..

hehe...
xda adiah nak bagi...
ape pun..thnxx follow blog yg x seberapa ni...
semoga anda sentiasa sihat, sukses dan may Allah bless u..

kepada semua follower2 jugak...
sayang korang banyak2..

salam hari isnin semua readers + followers...

Ahad, 8 Mei 2011

assalamualaikum


hey darl..
saya tau awak bukan orang yang suka cemburu x tentu hala..
saya tau awak bukan manusia yang suka marah tiba2...
dan saya tau...awak bukan orang yang suka buat x tahu kat saya..

tu semua ayat2 aku curik dari dalam hati aku..
illegally tulis kat sini..
sorry hati...

lagu ni boley wat aku sedeyh..
dasyat x dasyat..haha
video

Oh his eyes, his eyes
Make the stars look like they’re not shining
His hair,his hair
Falls perfectly without him trying

He’s so wonderful
And I tell him every day

Yeah I know, I know
When I compliment him
He wont believe me
And its so, its so
Sad to think he don’t see what I see

But every time I asks him do I look okay
I say

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause boy you’re amazing
Just the way you are

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you’re searching for
Then just stay the same

So don’t even bother asking
If you look okay
i'll say

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause boy you’re amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Boy you’re amazing
Just the way you are

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause boy you’re amazing
Just the way you are
Yeeeaah !

-maddi jane-

Sabtu, 7 Mei 2011

cerita untuk mak..

assalamualaikum..

benda macam ni...
sure aku x mampu nak ungkapkan depan emak...
aku x setabah mana nak luahkan isi hati kat mak...
so, aku harap, apa yang aku tulis kat sini, dapat gambarkan apa yang aku nak luahkan...

ada satu benda pasal mak yaang aku ingat sampai sekarang.
masa kat Bina Insan Guru..
lecturer suruh buat macam note untuk mak.
so, aku pun tulis apa yang aku nak sangat cakap selama ni.

lepas tu, lect suruh letak dalam kotak n lect akan baca.
banyak la jugak ucapan kengkawan aku yang lain dibaca.
masa tu, airmata ni macam xpandai nak kawal diri pulak.
mengalir.hidung pun. mula la berair..
aku x xpect yang ucapan aku tu akan dbaca gak.
bila je lect aku baca ucapan yang aku buat khas untuk mak aku.
Ya Allah.. rasa sedih teramat..

mak..
terima kasih sebab besarkan kitorang adik beradik sampai kitorang jadi manusia yang berguna..
ye..memang x mudah untuk single mother besarkan 6 orang anaknya sendiri..
tapi mak mampu..mak berjaya..
biarlah orang berkata..biarlah orang mengata..
kita susah pun diorang x bantu..
kita senang pun dorang cemburu..

orang selalu anggap...
anak-anak yang ibu bapanya bercerai mesti hidup terumbang-ambing,
x jadi orang..buat jahat sana-sini..

sekarang, buktikan kat aku mana kebenarannya anggapan tu?
kenapa mak boleh besarkan kitorang sampai kitorang boleh jadi sampai sekarang ni?
Alhamdulillah...Allah sentiasa bantu kita kan mak..
peduli lah apa orang nak cakap...apa orang nak buat...

ahh..sekarang aku rindu mak...rindu nak peluk mak...
nak baring sama2 mak depan tv...
nak jalan2 dengan mak sambil shopping...
mak....

i am very proud to born as your daughter..<3

Jumaat, 6 Mei 2011

hari hari

assalamualaikum..jawab la...^_^


8 mei ni hari ibu..
19 jun plak hari bapa...

orang cakap..
kalau nak tunjuk kita sayang, kita hargai
x payah tunggu tarikh2 tu pun..
hari2 kita boleh buat..

aku cakap,
memangla...
hari2 kita sayang..
kita cakap kita sayang...
tapi adakah korang tahu..
bila kita lebih meraikan hari itu [hari ibu n hari bapa]
untuk mengucapkan sayang n penghargaan kepada ayah n ibu,
nilai nya tersangatlah tinggi..
mereka bukan je akan terasa disayangi..
malah akan merasa lebih disayangi dan dihargai..
ada sentimental value gitu..

well..aku xpenah jadi ibu lagi pun..
so, xda pengalaman untuk terima wish happy mothers day!!
tapi..aku adalah seorang anak..
walaupun aku xda duit nak kasi adiah..
wish pun jadi la kan mak..hehehe

aku x ingat bila 1st time aku kasi sth kat mak sempena hari ibu..
yang aku ingat..
masa tu aku sekolah rendah...
aku bagi mak kad hari ibu..
tulis la dalam tu..
mintak maaf..
terima kasih..
n satu benda yang spesel aku tulis..
aku nak jadi anak yang baik..
x nakal2 lagi..
tapi.............
hahahaaa...
jiwa kanak-kanak selalu meronta untuk aku menjadi nakal


tapi ape pun..
betol la apa orang cakap tu...
nak tunjuk sayang, x payah tunggu hari ibu @ hari bapa
baru nak teringat kat mak ayah..

aku ni kan boley dikategorikan anak mak..
jadi, dulu2 masa skolah2..
tyme kem, kalo dapat kol mak,
kompem..menitik airmata..haha
padahal baru sehari dua x jumpe mak pun..
lagi2 kalo adik aku join nak cakap ngan aku..
huhh..macam sakit jantung aku menahan raung..haha

tapi sekarang ok dah..
cuma kalau time ada problem tu..kol mak..
kompem...mata aku begenang...
sebab aku rasa...
heaven nya kalo time tu aku ada dekat mak..
boley meraung sekuat hati kat mak...

dan sekarang ke emo an zaman skolah2 kat mak dulu dh berpindah kat abah..
sekarang, kalau aku cakap ngan abah..
kompem aku rasa touching..
leganya dapat dengar suara abah..tapi, aku x mampu cakap lama2..
sebab kelenjar airmata aku ni suka xpandai kawal diri..
sebab tu aku prefer untuk mesej kalo abah..

pape pun..sayangilah ibu,mak, mama, mummy, ummi, dan ayah, abah, baba, abi, walid, daddy, abuya korang selagi mereka ada..
jangan pernah lupa dorang dalam setiap doa yang korang pohon..





Khamis, 5 Mei 2011

hi!

assalamualaikum..jawab la...^_^


assalamualaikum..jawab la...^_^

lama dah x membebel kat sini..
aku xda idea nak menulis kat blog..
status fb pun da jarang update..[kot]
hahahaaa..
padahal...berderet notification..

minggu depan dah study week..
so, ape cadangan korang..apa yang patut aku buat selain study..
memang soalan aku tu macam b.o.d.o.h sikit
tapi aku betol2 nak tau..

owhh..aku dah dilanda
kegilaan
kerinduan
ketidaksabaran
nak balik semenanjung!!
hahaaaa...5bulan dah aku tinggalkan rumah..
almari baju aku pun dah bersawang agaknya..

apa-apa pun...
fikir-fikirkan...
dan selamat berintegriti..^_^

Selasa, 3 Mei 2011

aku benci la

assalamualaikum..

hahh...
aku tade mood tengok blog ni...
nape ntah...mungkin semalam terlalu gembira layan vlog mentolpecah..
jadi hari xde dah kegembiraan..haha

tapi..
aku sekuat hati mengumpul tenaga untuk bajet kool..
bajet kool kat sape?
kat pakcik azlan..
apasal la aku rasa macam nak cari pasal dengan dia 2 3 hari ni..

aku rindu nak gaduh ngan dia mungkin..
tapi kenapala dia tu penyabar sangat..
aku pulak yang separuh mati berusaha pancing kemarahan dia..
last2, aku yang bengang sendiri..

arghh!!!!!!
awak, jom kita gaduh..
saya balik nnt baru kita bebaik ea..
tu pun kalo mak saya suh saya bebaik ngan awak..
kalo x, kita gado la lame lagi
owyeah?
heeee...

hahahahaaa..
aku ter emo lebih la hari ni...
nape ntah...semua aku buat semua aku rase x kena..


stress relief?
hopefully...

boleh? ya boleh!!!

assalamualaikum..

alhamdulillah,.jari masih mampu menekan butang2 petak lappy ni...[yela..mne ade yang bulat =_="]

aku nak tanya korang,
optimis dan pesimis,,
yang mana selalu ada pada korang?

untuk aku..dua2 ada..depends on situation..
tapi aku lebih memilih pesimis bila berkaitan kebolehan diri..
kenapa? sebab aku x yakin..
dan aku selalu memikirkan pandangan orang sekeliling..

hei, go to highway la dengan semua pandangan orang..
kenapa mesti memikirkan orang lain lebih dari diri sendiri?
ya, itu soalan yang patut dtanya pada diri sendiri..
dan aku sedang cuba untuk meng optimis kan minda..
ya, aku boleh..

mereka akan berhenti berkata dan mengata apabila kita jatuh saja..
kerana saat itu mereka sedang galak mentertawakan kita..
jadi teruslah mencuba untuk terus kekal berdiri..
dan andainya jatuh jua, teruskan walaupun dengan merangkak..
kerana dengan permulaan yang lemah itu dan ianya nampak sedikit..
tapi itulah permulaan untuk kita bertatih dan terus berlari..


kenapa aku jadi sangat skema macam ni malam2 bute ni..
owh..aku masih normal..
tidak tension..
tidak jugak depression..
cuma aku rasa perlu aku katakan ini..
saya boleh!!!
hahahahaaaa...
[untuk ape?? x betol hape?]

Ahad, 1 Mei 2011

pengikut = follower

assalamualaikum..jawab la...^_^

otak belum 100% ada di sini...
hahahaaaa....
berapa kali nak ulang perkataan ni ea..--> sakit badan..
bia la...kalo korang x suka aku bebel, klik je x kat atas tu...

tapi sebelum tu,
aku nak hebahkan satu berita hangat n top masa kini..
hahahhhaaaa

mungkin hari ni hari bertuah aku...
pagi tadi dapat tamatkan cooking academy...

tengahari pulak dapat award...
tu aku da gam kat tepi tu...
nampak?nampak?
x nampak means korang kene tambah lagi dua mata..hehe
terima kasih daun keladi ye encik pemberi award..

kenapa sekarang baru cakap terima kasih?
tadi aku blur...baru bangun tido.....hohoo
ehh, lupe nak gtau apasal aku dapat award tu..
sebab aku ni follower dia yg keberapa ntah x p tengok..
yang aku tau aku tersekelompok dengan 43 follower dia selepas follower dia yg ke-200..
paham x?

ni khas utk pemberi award..
aku kasi dia gambo bunge2 spesel...hohooo
konon2 la ni adiah sebab hang jadi follower ke-31 si chechaq..hahahahahahha
gurau2....


bunge2 purple ni aku import khas dari kundasang...
bukan sekuntum...berkuntum2 tu...
haha

tersangatlah!

assalamualaikum..jawab la...^_^

badan aku tersangat sakit...
terutama bahagian kaki...
hadoiii...apasal gini?

tadi tido pun bape banyak kali aku tukar posisi tidur..
rase dah macam nenek2 pulak...
sakit lutut....

sapa boleh urut aku nieyh?
xkan nak pegi rumah urut kot...
hishh x sudila aku..
hang x pasal2 kene tangkap..
hahahahahahaaaa

haa! ni agaknye sebab terover action masa join permainan tradisional kot..
x warming up kan...lepas tu main x beringat..bak kate pacik azlan..

tapi..Alhamdulillah..
still boley jalan kan zulaiha....
xyah nak ngade2 sangat..
kalo tido je..mane la x sana sini sakit..
=_="

xpe....x sampai sebulan lagi nak balik....yeaaa!!!!!
x kisa la, airasia ke, mas ke, firefly ke,
yang penting tayar landing bumi semenanjung dengan selamat...
insyaAllah..

mak tadi dah pesan macam2 suruh beli...
korang xnak pesan jugak??
hahaha...just kidding...
tapi kalo nak kirim gak, bak mai duet...


emak..langadon oku dika!!
lovelovelove emak..


ada di mana2

assalamualaikum..jawab la...^_^

hai...happy labor day all...

sekarang musim hujan...
mesti banyak cendawan tumbuh kan...

dan aku n korang jugak tau..
vlogger pun tumbuh macam cendawan sekarang...
owh...ayat lebih sesuai- vlogger muncul macam cendawan sekarang....[??]

tadi aku baru je tengok balik video2 inianwarhadi, matluthfi90, maccaboyz91, afiqsays, shortnap a.k.a maria elena..
terbaru aku tengok shahrincool, kyopropaganda n mentolpecah..
ada yang dah lama buat vlogger ni tapi aku je baru jumpe..haha
x payah aku bagi link pun kan..
korang mesti dah pernah terjah dorang ni...
ada sesetengah vid dorang yang nyampah..
ada sesetengah vid dorang yang tengok banyak kali pun boleh gelak guling2..

kesimpulannya disini,
dorang bukan buat vid merepek tapi ada info yg nk dsampaikan..
ada terselit ilmu sebalik cakap2 dorang..

apa pulak motif aku tulis n3 ni?
n3 pasal dorang...
nak cakap..nternet tengah laju...
maklumla awal bulan...
bband zero usage lagi..hahahaha
four things come not back. the spoken word, the sped arrow, the past life, and the neglected opportunity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Counters