Taman hati yang dulunya berseri dikelilingi bunga mewangi, kini semakin kering, semakin layu, semakin mati... tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan, tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis.. dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya... Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi??

Isnin, 31 Januari 2011

penat x sudah.....

assalamualaikum....

penat....
ye!!
aku baru balik dari semporna...
semalam..hahaha

terlalu banyak yg aku nk share
tp malam ni aku ngantok lagi awal dr biase...
jadi..nnt2 la ea aku update story siokk aku tu...

story tawau->semporna..
n..
semporna->tawau...
oleh itu...teruskan anda singgah2 blog ni...

daaaa...

Khamis, 27 Januari 2011

27 januari....=_=!

assalamualaikum

hari ni....aku telah menjadi nangka...yg wangi..hhahahha
bedebukkk....
aku jatuh....ye..jatuh...
kat mane...kt bilik aku yg makin santek ni....
klik sini..wajib tengok kecantekan bilik aku n rumet...
hehehhe..mintak puji je aku ni kan...

lantai ni licin dgn tibe2...
tgh rushing2 pg td amek barang dgn stokin yg da sedia dsarung d kaki...
badan aku pn berjaya dhentakkan ke lantai..huhuhuuu
sakit agak2 la...
x parah..Alhamdulillah...

pastu berlarutan perkara2 yg kurang best kt aku ari ni....
adegan memalukan kt kafe...huhhh

nasib x brape mnyebelahi aku kot ari ni....=_='
sekarang ni....xde ape yg aku idamkan melainkan
jika aku dpt duduk atas kerusi urut ogawa....huahuahua

ape2 pn...aku tersangat xcited nk g bercuti kt semporna weekend ni...^_^


Selasa, 25 Januari 2011

jika kau fikirkan kau boleh!!

salam...

huarghh...
aku mengantok....bila mengantok pandangan mule kekaburan....
membizikan sungguh hari ni...

tp sinaran 3 bintang membahagiakan hati....hahah
hari ini....25 jan, aku telah menggilakan diri dengan secara agak malangnye terpilih jd ajk kelas utk BIG..
what to do...da ternasib mcm tu..terundi n tercabut undi gtu...

sblm cabut undi tu aku da bace bismilah, aku sebut nama Allah..
aku yakin, Allah akan mudahkan urusan aku n bantu aku...
insyaAllah....moga ade hikmahnye nnt..^_^

Isnin, 24 Januari 2011

kejahatan menyeronokkan hari ini...^_^


salam u'olls....^_^

macam suspen je tajuk n3 tu...
misteri....
hhahahahhahahaha...

satu kepuasan hari ni bile...
aku dtanya soklan bangang cmni...
'g mampos xnak'
dan aku jawab begini
'ko la'

hahahahaha...puas x??
korang x rase punye...
tp bagi aku, puas yg teramat...

ha,tu la ko....
nak sangat psiko2 ngn aku...
hahhahahhaaa
aku da x mcm dulu der..
aku da topup tahap kekejaman aku terhadap ko...
aku da upgrade kekebalan minda aku...
stakat psiko ko tu...
pnat2 je ko try wt kt aku...
last2, kene balik kt ko der...

engkau...
knp ko ni ea...
pompuan kt fb ko tu....pnyela ramai...
memang ramai x hingat...
yg ko sebok2 ag nak appear dlm hidup aku knp...
aku rasa ko ni keboringan melampau kot...
lack of love..hhaha...
jadi utk menggembirakan ati ko tu,
ko sakitkan ati aku...

ko cakap aku ni ramai kawan lelaki..
ramai pakwe...
keje aku ni online je manjang cari lelaki...
ko pun penah tuduh yg aku ni entah2 not a virgin anymore..
hello...
aku x sedesperate tu ...
ye..i need a man in my life...
tapi bukanla dgn cara tergedik2 kt fb mcm kwn2 pmpuan ko tu..



eeeee...
aku memang x puas hati ngan ko sesangat...
tapi aku xnak marah2 ko lebeyh2...
kita perang emosi je ek...
psiko ko yg x bape nak menjadi tu da latih otak aku jadi
kebal sket...

aku cakap aku nk g date..
ko tanye ngn sape...
ehh, suke hati aku lar nak date ngn sape..
aku kan ramai kawan lelaki..
hahahahahahaha...
just pick the lucky one...

aku sendiri..
xpenah nak tanye sape kawan2 pmpuan ko...
aku jugak x penah nak tau pe ko buat ngn dorang...
pe hubungan ko ngn dorang...
bukan aku nak lpas tgn xnak nasihat ko...
tp aku yakin, ko...
xnak n xkan dengar n percaya ape yg aku ckp...
dari dulu...
mula2 aku kenal ko sampai sekarang ni yg aku rasa aku da start x knal ko..

ehh, ko ingat ko artis?
ye..tahniah dgn semua pencapaian band ko..
aku tau susah nak jayakan indie band ni kot..
aku kn pnah join kasi semangat mase ko ade contest ape ntah dulu tu...
zaman2 jahiliah aku dulu...
batak je sebab ko ni band boy...
tapi ko plak, jgn la nk budget artis dulu...
rileks2 udah la der..
sempoi2 dah...

kau...
satu2nye manusia lelaki yg berjaya porak perandakan hbgn aku ngn kawan aku...
ko asyik suh aku setia...tp ko tu? setia la sgt...
hmm..marah?? mmgla...mula2 mase emosi aku ngh ngokngek dgr citer tu..
tp aku pk balik, aku prefer utk pilih kawan dari ko..
persahabatan tu mahal oo..
nak dbandingkan dgn chenta plastik ko...

aku rasa cukup la kejahatan aku utk ari ni kat ko...
esok, agak2 ko cari pasal ag ngn aku...
aku jahat lagi ngn ko...
aku, x harap pon ko terjumpe n3 ni,
tp kalo ko berjaya jumpe, ni la yg aku nk ckp slama 2thn aku ngn ko...

aku x penah ckp an kt ko sbb konon2nye aku ni pk prasaan ko...
ahh, asyik aku je nk jaga hati ko, ko plak x reti lgsung nk jaga ati aku...
aku ye2 risau kn ko..
tp ko, hampehh...

chechaq shoutout :- aku mintak maap dulu...^_^

Ahad, 23 Januari 2011

susahnye hidup...o_O

assalamualaikum....

tengok tajuk tu...
susahnye hidup....
tapi aku x la kata aku xnak hidup dah...
Alhamdulillah...
aku bersyukur sgt aku masih hidup hari ni...
saat ni aku masih dapat bernafas...
dpt menghirup udara yg agak tercemar..hehe
mata dapat lagi tengok mr lappy..
tangan masih lagi boleh menyentuh2 mr lappy..
n Alhamdulillah...
my mr lappy x meragam kali ni...
setelah beberapa kali merajuk tahun lepas...


aku kata hidup susah...
sbb aku x dpat nak jalani hidup dengan baik kot...
*sambil mendengar lagu baru justin bieber

dalam hidup ni mane ade yang senang...
tp kita x sedar kita slalu diberi kesenangan n kemudahan dari Dia...
dalam doa selalu sebut,
Ya Allah, permudahkanlah urusan aku...
tapi, bile Allah da beri mudah,
kita abaikan plak...
*aku jugak

hmmm...zue...zue...
aku pun x paham dengan diri aku sndiri...
betol la cakap orang,
kita ni sibuk nk kenal ngan orang laen...
'hai, bleh berkenalan'
'hye, nk kenal leyh?'
macam2 lagi la dialog klise

tp agak2nye pnah ke kita try kenal siapa diri kita?
sebab x kenal diri tu la kadang2 boleh allergik..
yela, xtau diri sendiri tu bleh n x bleh makan ape...
sbb x kenal diri jugak kita diejek...dihina..
yela, x penah nak tau ape kelebihan n kekurangan yg diri ade..

tapi..
sebenarnye...
kalau kita hidup dengan cara yang betul..
maka hidup akan jadi senangla...
betul x kawan2??

uhukk2 uhukkk2
batuk lagi...
xpandai nak baik kot batuk ni..
haaa...ni 1 lagi...
memang x sayang diri..
da tau batuk minum lagi ais..
makan mende2 yg mnyakitkan tekak...
x guna la makan ubat pun kalo x jaga makan minum....


cakap pasal sakit....
tiba2 teringat mak...
teringat abah...
mak cakap sakit kat ulu hati....
aku pun cakap mcm ni...
"minum kopi la tu kan"
mak cakap xdah...
bukan ape..mak suke sangat minum kopi...
everyday...
memangla ade baik jugak minum kopi,
tapi ade buruknye jugak kan...
tapi kalau betul mak da x minum kopi...
bagus la...
cuma pasal sakit mak tu....
mak kata nak makan sakit...
nak cakap pun sakit..
sekarang mak demam lagi...
dibah pun...
aku cakap g la klinik..check...kot la knp ke...
mak kate kalau x ok jugak, esok mak g hospital terus...
haa..lagi bagus...
sekarang ni musim orang sakit-sakitan..
klinik msti ramai org...
peg prubatan tu msti check ala kadar je..
g hospital terjamin sket...


abah pulak...sakit jugak kadang2...
biasa la kot...da berumur...
semua penyakit nak berteman...
lagi satu..abah agak suka marokok....
hmmm..rokok tu sangat2 la x baek utk ksihatan..

tiap2 hari aku doa..
agar mak, abah n semua family aku sihat...
aku xnak jadi pape kt dorang..
aku jauh kat sini...
kalau sakit, aku cume bleh dengar dari corong telefon je...
kalau la aku ni anak orang kaya duit...
dah tentu2 every month aku balik sane...
xpun kalo aku ni anak angkat tony fernandes,
eberitaim aku naek flight balik sane msti free...
hahhahaha

aku..bila sakit kat sini...
tanpa family...
tapi aku ada kawan2 yg da macam family...
aku ade family angkat...
hmmm...

pola hidup...
ade naik, ade turun....
ade susah, ade senang....

sekian.....
wassalam....
adios amigos....
^-^

Sabtu, 22 Januari 2011

pro dan kontra bile bersambung..=,=!

assalamualaikum....

niat di hati tulus suci murni....
tp dek kerana hati menguasai fikiran...
nah..kt sini aku sekarang...haha
dan aku tinggalkan ISL begitu saja...

mende ni menarik2 aku tuk tulis kt sni...
waaaa, banyak mende berlegar2, dlm ruang legar kepala aku ni..

ok, untuk keberapa kalinye ntah aku da membodohkn diri aku ari ni...
mak penah ckp "org kalo ckp org laen bodo nnt terbalik kt dia"
tapi, berbeza dgn aku hari ni...aku x ckp org bodo...
aku sndiri mngaku kebodohan aku yg x penah nk alert dgn
tiap ape yg kua dr mulut aku...adushh

mmg bodoh la...
hukuman da djatuhkn atas aku...baru aku nk sedar...
but i deserve to get those punishment...
aku xnak salahkan manusia yg dah beri aku hukuman tu...
aku nk ucap terima kasih alot kt dia...
insyaAllah, after dis, i will be more careful...
sigh....

huargghhh!!!!! knp aku bodo sgt....
ya Allah.....

hati aku meronta2 nk ckp hey, not my fault..
tp aku xmampu ekspresikn dgn kata2...
lemahnye aku...penakutnye aku...
Ya Allah..aku tau semua ni nmpak mcm da berakhir..
tp aku tau penyelesaiannye blom dcapai lagi...
btol kate2 cikgu2 dulu,
"nnt bila kamu dah kluar , kamu pegi dunia luar, baru kamu tahu hitam putih kehidupan"

ye...sy tau dah..
bilamana yg putih sgt dperlukan ketika hitam...
dan yg hitam itu hnya boleh dtangani dgn yg putih...

pepatah arab ade mengatakan,
Four things come not back: the spoken word, the sped arrow, the past life and the neglected opportunity.

mungkin aku perlu ikut kata2 ni ,
to avoid critism, do nothing, say nothing n be nothing...

*******************************************************************************************************************************

hmmm..settle suda motivational session...
skarang kembali kpd tajuk asal...

begini..memandangkan rumah 'F' aku tu bsambung dgn kedai makan
yg diusahakan oleh mak...
maka.....

1- kami xdbenarkan bawa makanan masuk dalam rumah...[semut suke nnt]
2- kami susah nk dpt kebenaran nk makan dlm rumah...x kira la dpn tv / kt ruang tamu yg satu lagi tu...
3- jgn la ngade2 nk order2 jgak bile dok dalam rumah...
nak makan, cari sndiri kt kdai...kcuali la ade hal2 yg boleh dimaafkan..
4- dapur rumah da direnovate mjadi wardrobe, oleh itu, segala pinggan mangkuk cawan or watever yg sememangnye kepunyaan kedai mesti dan wajib dletakkan kembali kt kedai...xleh nk ngade2 letak je kt rumah tggu org ambik..

nampak x...penuh dgn disiplin....
eee...macam takut je an...
haha..tp apabila berurusan secara anak beranak...
semua peraturan tu kadang2 kami akan langgar...hehehe
sorry emak...bukan xnak dgr cakap mak..
tp biasela...heheheheheee...

ade bagus, ade kureng bagus sket bile sambung kedai n rumah ni...
bagusnye, bile tgh2 mlm, terasa lapar...
boleh g je tnpa rasa takut seram...

yg x bagusnye, bile mak masak kt kedai, especially nasi goreng...
perghh...aroma yg menerjah masuk rumah tu...menggoda beb...
x tertahan nafsu...hahahahahaaa..nafsu makan...

********************************************************************************************************
ok...pro dan kontra bile bersambung bukan nak cerita perihal rumah n kedai yg bersambung tu..
tp nak sampaikn....
bile sesuatu perkara tu bersambung, continuously happen...
x banyak, sikit, ade gak tempias ke org lain @ bende lain...

ingat x pepatah, u are what u eat??
same jugak la macam u are what u have done...

huhh..aku pn pening dengan kewujudan n3 aku kali ni...
dan sememangnye kewujudannye untuk merungkai persoalan yg berenang2 dlm pale otak aku ni...








chechaq shouout:- i apologize to anyone who has been angry because of me...really, i didn't mean it..will you accept my apology..?? i hope u will..i just too stupid to make such stupid mistake..=_="

Jumaat, 21 Januari 2011

macam2 itu = ujian


assalamualaikum....

hari ni....
21st of january 2011..
hari khamis...
17 safar 1432 hijrah..

macam2 jadi ari ni...
sebenarnye da bermula sejak semalam...
ok, aku xnak citer sgt pasal yg tu..

hari ni...
bangun pagi terasa mata begitu berat...

tiap2 pagi cmtu...
mayb sbb everynyte b4 tdo aku mkn ubat batuk..
tp xde la plak dtulis kesan ubat batuk tu leh wt ngantok..hmm
rasa mcm nk smbung tdo 2 3 jam ag...
haaa, cakap pasal ubat batuk...
setiap hari aku mkn ubat batuk tu...
dgn kuantiti yg spatutnye..
cume mlm td terlebeih sket sbb aku ngh ngntok,
so aku maen tuang je ats sudu tu..
makin aku makan, batuk aku makin mjadi2..
ni da nk sakit tekak da balik...
badan pn ase2 ade ketidaknormalan suhu...
kepala aku macam diadun mjadi doh..
mata plak, ala2 kekaburan je ape yg aku pndg...huhu
bak kate buku shida yg aku baca,
n memang betul pn n terbukti n nyata pn...
Allah je yg boleh beri kesembuhan..
ubat, doc tu sume pengantara je..
n usaha kita..
kalau Allah mengkehendakkan kita utk sembuh,
maka x makan ubat pn kita da sembuh...
nabi pernah bersabda, Tidak ada seorang muslim yang
ditimpa cubaan berupa sakit dan sebagainya melainkan
dihapuskan Allah Taala dosa-dosanya, seperti pohon kayu menggugurkan daunnya.”muslim

hmm..
banyak sgt dosa aku
ikhlaskan diri zue dgn ujian ni....=_=


hari ini juga,
kelam kabut g kelas...
takut kene ngn puan anna
tp last2 bile smpai kelas,
cehh, ik wei je ade..
mne yg laen??
oww, da plan rupenye nk g lmbt...
sbb en HB xde ari ni...
awat x habaq gk kt cekk...
pnat cek jalan da mcm anak ayam yg dtinggalkan ibunya..haha

*sekadar gambar hiasan =p

tp sonok gk...
kt klas..sunyi...aman damai je rase..


hari ini lagi..
dek kerana malam td aku mencabut saje bband dr lappy..
skype aku d sign out kan...padan muke
dan tadi, aku menggila mencari inisiatif utk mdapatkan semula pword baru..


hahaaa..aku suke ilang memori...
ilang memori zaman kanak2..
ilang memori jap zaman skolah2..
hishh..

n ari ni..aku lupe password aku ape..
skype name pn aku lupe ape..
hahahahaa...
banyak minum air yg ade smut ni...kot
tp naseb la boleh gk aku klik sane sni akhirnye..
taraaaaaa
skype da d sign in semula...
dgn password yg baru..
yg mungkin x ilang dr memori aku...hehe

perubahan orang d sekeliling aku?
ye ade..
mengganggu gugat aku?
nope..
so far, aku rase ok lagi..
xtau la kalo 2 3 ari ag...haha
mau kuo bunga api dr kepala aku ni...
pom pom pom
xpun, kasi kluar tu bom fosforus...
bia kasi percik2 kt 'mereka'
hahahahahaa....
na'aa..ade bau2 kejahatan plak...


Khamis, 20 Januari 2011

mencinta + dicintai = duniawi

assalamualaikum..

wink wink

ISL da mule betambah banyak..
laporan...refleksi...
lagu kanak-kanak...
tapi, ade lagi yang bertambah...
haa, n3 pasal chenta dalam blog aku ni...

chop chop
bukan aku nak galakkan korang sume ni bechenta...
aku cume tuleh je ape yg aku rase nk tuleh..
sebab ape?
sebab blog ni kan blog aku...
hahahaa

actually, aku xnak tuleh pasal chenta pn..
haha..
ok...sila baca dengan hati, jiwa, minda n mata yang terbuka...

sejak kbelakangan ni...
ramai da kgkawan aku yg bjinak2 bmesra2 dgn dunia penulisan blog..
knp, aku pn x sure..
mayb senang kot nak meluahkan perasaan + maki hamun + tergedik2
kat blog ni..hha

aku sendiri..da bermacam bende aku pampangkan kt sni..
bukan la nak sangat org baca tp cume nk kasi keluar itu prasaan marah ka,
geram ka, suka ka, cinta ka, benci ka, x puas hati ka...haaaa

at least,bile da terkuo kt sni,
xyah dah penat2 cari orang nk luahkan psaan nieyhh..
biasela manusia..

kadang2 nk sedih...kejap2 plak gembira...
pastu kang x pasal2 nak marah...
fitrah manusia la tu...

kang agak2 pras berchenta...
tuleh je kt sni...
agak2 ase bengkek je ngn orang,
maki hamun la kt sni...
agak2 ade crush..
citer smbil tersonyum2 la kt sni..
hahhahhaaa..

tu sume aku punye tebiat...
bia, orang kenal aku cmne...
pandangla aku dari pelbagai sisi...
kerana sesungguhnya aku adalah manusia biasa...
ade kekurangan n ade kelebihan..
kekurangan itu mungkin kelebihan..
kelebihan itu mungkin kekurangan...

aku ade empati, simpati,
kadang2 aku anta telepati,
dan..
kadang2 aku kejam, seram,suram,
mungkin kadang2 aku garang macam beruang,
atau aku ceria mcm burung kakak tua,
kadang2 jugak aku sedih nak nangeh..





tu sume aku...
n mgkin jugak korang...
sebab kita manusia...
sama...

chechaq shoutout: aku dilanda masalah yang x dapat dknal pasti ag...hahahaa..aiyokkk..apakah itu...
n aku dah jumpe ape yg aku cari selama beberapa ribu jam ni...hahahha


Rabu, 19 Januari 2011

tears are falling..._ft island_

tears are falling
even i wiping them, they don't stop
you are falling down
even though i erase you, you are cut all over my body
i saw the wind
i am sending you and the memory with it
but i am trying to smile to be a man
i loved you
you were my reason to live
i want to stop you from going
i want to scream and cry
i am going to be patient even i miss you
you know i have nothing to give you
i will send you my prayers for your happiness
i call you
my heart cries out a word
i suppressed with my tears
even i call you, you are not there
my love, how can you
leave me without saying anything?
you who dumped me
today again, i hate you
i loved you
you were my reason to live
i want to stop you from going
i want to scream and cry
i am going to be patient even i miss you
you know i have nothing to give you
i will send you my prayers for your happiness
like before, i was a fool who only looks for you
it's ok. you know i loved you
i was happy during my life
the day i send you off
i hate it as much as death
i am patient even i miss you
you know i have nothing to give you
i send my prayers of happiness to you






Isnin, 17 Januari 2011

xnak sekolah..

assalamualaikum......


di suatu pagi yang agak2 biasa...mungkin agak sejuk...
dalam perjalanan pulang dari beli bekpes kt taman pertanian malaysia, dengan keadaan yang majoriti yang ada dalam kete tu x mandi....^^,

aku: haiqal, cube cakap s..
haiqal: s..
aku: pandai pun.. cube cakap saya..
haiqal: taya...
aku: cakap satu..
haiqal: tatu...

bla bla bla...

aku: ok..cube cakap essatu..
haiqal: essatu..
aku: haa..boleh pun...cakap satu..
haiqal: tatu..

bla bla bla..

aku: haiqal ni, nnt kt sekolah cmne cikgu nak ajar..ok, murid2 cakap s.. s!!!!
pastu nnt bile cikgu suh cakap satu, haiqal cakap tatu...pelik btul bunyiknye..
haiqal: xnak la sekolah..
aku: knp?
haiqal: xpandai..
aku n yg laen : hahahhahaaa...boley plak cmtu..orang pegi sekolah tu sbb nk belajar..


macam tu la gaya aku n dak kecik cinonet tu bersembang....
aku bukan nak kondem dia....
tapi aku just nak try jekk...
dia boleh cakap s, dia boleh sebut c..
tapi bile suruh cakap saya jd taya..
satu jadi tatu..
cik ain jd tik ain..
mak su n mak zu jd mak tu..
spesel for my calling..
dia panggil aku mak tu betar..
stand for mak zu besar...
hahahhaaa
sebab kalo dia pggil aku mak zu je akan jd mak tu..
dia pggil mak su dia pun mak tu gak...
x ke konpius tu nnt....


haha...sedikit kisah haiqal.....

Ahad, 16 Januari 2011

dah ditakdirkan mungkin..

assalamualaikum.....

dah ditakdir mungkin untuk hati aku disakitkan hari ni...
mungkin....aku da sakit hati orang d hari laen...who knows..

pagi2 lagi da ade orang try cari pasal ngn aku...
ade ke patot cakap aku lembab...
hello, ko tu yg bodo kot...
da tibe2 chat aku anta ntah pape, bile aku tnye cakap secret..
aku tnye la balik, secret??
pastu bleh plak ko kate aku x paham secret tu mende ekk...
ko ingat aku ni baru sekolah darjah 1 ke..
anak buah aku yg x skolah ag tu pn tau kot mkne secret tu...
yg aku x pahamnye pe ke jadahnye ko anta kt aku mende tu...
aku yg x paham ko ke, ko yg x paham bahasa aku??

yg sorang lagi ni plak...
petang tadi plak..
chat nk maen psiko2 ngn aku...
hello, ko ingat aku x pandai nk psiko org skang??
ko yg ajar aku dulu, x ingat??
lantak ko la nk bersedih2an ke, nk touching2 ke kt situ..

tolong la kt korang berdua...girl n boy...
plizz jgn ilangkan mood aku nk berfesbuk...

huhh...macam2 jenis manusia ada kt bumi ni...
especially dalam hidup aku...
ade yg ala2 bossy, ade yg demand x sudah..
ade yg backstabber, ade yg rasa diri dia bagus,
ade yg rase rendah diri memanjang...
ade yg terover yakin dgn diri, ade yg xpenah yakin dgn diri...

aku?
aku pn bleh jd smua tu...depends on situation la...
kalo keadaan memaksa aku untuk jd seorang yg ala2 bossy, then i will..
kalo keadaan memaksa aku utk jadi jahat, then i'll do...

jangan rasa diri perfect sgt...
ingat, berdosa kalo timbul rasa riak dalam diri...
rasa diri kita da cukup bagus dari orang lain...

setiap manusia perjalanannye sama...
mengembara juga..
cuma apa yg ditemui dalam perjalanan itu...
n ape kesan dari setiap apa yg dtemui..
sangat berbeza...

kalo nak senang ikot la highway..
tp kene la bayar tol...ape ingat nak senang tanpa usaha??

tp kalo korang x sanggup nk bayar tol,
ikutla jalan dalam...
ready la korang berdepan dengan bermacam jenis marabahaya...


vandalisme!!!

assalamualaikum.....
aku da dengan jayanye membuat satu vandalisme kt dinding bilik aku...cantek ape..hahahaha
tenang gile aku cakap dok kt bilik aku ni....ade bunga, ade burung n rumahnye, n ade rama2..haha..
da macam taman da...







aku terpakse gune incik rabbit aku ni as the model sbb dia x pnah d snap cntek2 gni pn...sekian lama jadi peneman siang dan malam, ni satu cara aku appreciate dia..kan incik rabbit??

incik rabbit ni pn pandai jgak rupenye posing...dia x la fotogenik sgt tp tgk gaya sempoi dia tu...macamne la aku x jatoh chenta kt dia....


chechaq shoutout:- harap2 warden x kisah dgn kegiatan vandalisme aku ni..^_^

Ahad, 9 Januari 2011

bila aku x bape sihat

dulu kan....
bila aku x sihat camni ade sorang kawan aku ni yang agak2 caring la ngan aku...
selalu dia tanye aku...n selalu la aku ngadu kat dia...
bagi aku, diala kawan yang paling best antara kawan yang aku ade...
subuh2 selalu kejut aku...walaupun selalunye kejut dia tu langsung x bangunkan aku...
sahur2 pun msti kejutkan aku...
ntah..walaupun aku x penah jmpe dia tp aku ikhlas kawan ngn dia..
n aku harap aku jadi kawan dia forever..bak kate omputeh tu bff..bestfriend forever..haa
setiap ape yg dia msg slalu wat aku happy..walaupun kadang2 macam ade gurau2 kasar tp aku rase ok je sbb dia relaks je layan loyar buruk aku...hahaa

tapi tyme2 happy tu mase dulu je...
lepas aku abeh spm, aku jarang da dapat msg ngn dia...
bila aku da study ky sini lagi la jarang...
aku pn pelik..kenape ea..




tapi bia la...
kalo dia still anggap aku ni kawan dia msti dia contact aku an...
wait n see je la...

sekarang...
aku ade ramai orang yang care ngan aku..
rumet aku..
classmate...jiran2....haaaaa

Sabtu, 8 Januari 2011

aku demam ke??


assalamualaikum....

batuk..sakit tekak..selsema...sakit badan..

tu senarai kesakitan yg aku alami skarang....
seksanye menahan sakit..aku tau sakit tu penghapus dosa...
dengan gaya ala2 kool smbil terbatuk2 atas katil ni, aku layan gak lappy...
fesbuk, iluvislam, n blog..hahahah

aku da telan panadol 2bijik td...ni dok berpeluh2..
tp aku da rasa ok sket...da nk kebah kot...
sayang aku yg sorg tu kol sbuk suruh aku makan ubat....dengar aku batuk pn nak kecoh...haha
sayang aku yg sorang tu plak asyik suh aku tidow, rehat..tdow, rehat...
hahahahah...terima kasih kamu berdua....

alhamdulillah...aku bersyukur sgt sbb tiap kali aku nk x sihat, msti tgh weekend..
at least ade dah cuti aku nak berehat2...

sedap gila batuk ni...smpai nk termuntah pon ade...
aku mmg nak tido dah td tp aku dok tggu cannoli aku masak..
cannoli?
aku pn xtau pe mende...ade dalam menu..haha
menu ape...menu baking life laa...hahhahha

bestnye kalo tyme2 x sihat gni aku kt rumah...da lame rsenye x kene mnje2 ngn mak sbb tiap kali aku sakit msti kt sini...kalaula tawau dgn slangor tu bleh jalan kaki je, aku sggup mgharung panas terik hujan ke ape nak balik rumah....hmmm...ujian..

Rabu, 5 Januari 2011

first important priority....

tajuk tu....macam gempak semacam je an...
hahahhaa...ni actually aku nk menerangkan secara bertulis kepada diri aku sendiri perihal kehidupan yg nmpaknye agak sukar..haha

ok..sekarang jam 11.28 pm...5 jan 2011...
tadi aku n rumet g toilet...nak letak toothpaste kt toothbrush...
ubat gigi aku tu kecik je...n tibe2 aku terpikir...
kadang2 kita, terutamanya aku slalu kalau nak bli barang pikir untuk masa depan..
pikir untuk masa yang panjang...contohnya kalo nk bli sabun tu bia yg besar, senang boleh tahan lama....xpe harge mahal sket dr yg kcik sbb nnt xyah dah kuar2 nk bli sabun...haaa...gtu cntohnya..

n tadi aku terpikir...knp kita x makan sekali je..banyak2...pastu xyah makan da utk 2 3 ari...haha..
motifnye aku pk gtu sbb skang ni aku tgh agak hampir sengkek...duit makin kurang..
kalo ni tgh bulan xpe gk, ni awal bulan ag...adoii...

so, aku bercadang nk tuka gaya aku membeli belah....
memandangkan duit pn agak2 ade je, so...
aku nak bli brg2 yg kcik, murah n yg agak2 bleh guna smpai aku dpt duet next month..
haaaa..bijak x...

knp aku wt cmni?
sbb kalau smpai duet yg aku ade neyh abeh tuk bli brg2 yg utk jgka masa pnjang tu, utk jgka masa pendek ni, aku nk makan ape??

haaa....x sia2 aku memerah tube ubat gigi td smbil memerah otak..hahahha

Isnin, 3 Januari 2011

keciwa+sedih


assalamualaikum....
n3 ni khas utk kawan2 aku kt smk soeharto yg tersayang....
wpun aku tau dorg x bace ni tp sooner or later aku harap bnde ni smpai gak kt korg..

lame x tuleh kt sini...
2010 banyak tinggalkan kenangan gempak dlm hidup aku....
lect cakap, pengalaman adalah guru...
yepp...ia banyak ajar kita psal hidup..

2011..
mengharap sesuatu yang menggembirakan bakal jadi tahun ni...
tapi....sth dah spoil harapan aku...

kawan2 aku....
0ke..anggaplah n3 aku kali ni as 1 of my luahan hati..luahan perasaan gtu...
classmate aku mase skolah2 dulu nk reunion...
mgkin tu 1 berita yg gembira tp bkn utk aku..
oke, aku tau, aku tggal kat bumi sabah ni..balik pun skali skala je...
tp kate tu reunion utk smua...
ok, fine...aku tau tiap kali aku balik aku x kuar jmpe korg pun..
tp tu x bmakna aku xnak kawan korg...aku still ingt korg..
rindu gler kt korg...nak jmpe korg tp xkan aku nk kuar wpun mak aku x bagi...
tp kalo korg ckp nk wt reunion mak aku kasi pnye la...
oke2... aku xnak cakap pasal reunion tu lagi..
hope korg happyla nnt...take care...jage diri..behave...

ikhlas dr aku ni..
aku mntak maaf sbb aku x kuar jmpe korg...
aku mntk maaf sbb aku slalu cancel bile aku da jnji nk kuar ngn korg...
aku mntk maaf smua slh silap aku kt korg....



four things come not back. the spoken word, the sped arrow, the past life, and the neglected opportunity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Counters