Taman hati yang dulunya berseri dikelilingi bunga mewangi, kini semakin kering, semakin layu, semakin mati... tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan, tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis.. dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya... Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi??

Selasa, 28 Jun 2011

duniawi!!!!!!!!!!!

assalamualaikum..

belum habis pun kesedihan kehilangan seorang sahabat...
kesedihan lain pulak datang...
tu la...
sape suruh nak bercinta..
kan dah merana...
biar lah...
biar cinta tu datang sendiri...
kalau ade jodoh xkan kemana...

Jumaat, 24 Jun 2011

ketentuanNya..kita perlu redha...

assalamualaikum...

minggu ni saje, 2 berita kematian orang yg aku kenal aku dapat..
sedih..terkejut..takut...
aku takut....
bila pulak masa aku...
agak2 masa tu nanti aku ni dah betul2 bersedia ke belum..
cukup ke amalan..
Ya Allah...
ahad lepas, lecture aku meninggal dunia..
hari ni....kawan sekolah aku pulak...
x la rapat tapi penah la jugak bergurau senda, buat2 lawak kurang pandai sambil berloyar buruk...
memang x percaya...
baru semalam kot arwah update fb status..ari ni org pulak post ucapan takziah kt wall fb dia..

kita..yang masih ada ni...yang masih dkurniakan nikmat hidup, sihat dari Allah..
sedekahkanla al fatihah kepada mereka2 yg dah pergi dulu...
waktu kita, kita xkan tau....

Ya Allah..semoga hidup dan matiku dalam iman...
amin..

al fatihah kat kawan aku...
syazwan mokhtar...
sahabat, semoga kau ditempatkan dkalangan mereka yg beriman..

Isnin, 20 Jun 2011

wanna know??!!!

assalamualaikum..

lama sungguh aku x menyemarakkan blog aku nih..

oke..hari kedua kt ip tawau...
hati aku selalu kata x rela nak teruskan study..haha
tapi aku kene gak kan..
aku dah pilih jalan ni..aku dah mulakan n aku mesti habiskan...
hahahahaaa..gila semangat..

result aku?
alhamdulillah...
pencapaian terbaik dalam hidup aku untuk hidup aku..
xnak la banding2kan sangat dengan orang lain..
nanti aku sedih..haha..bersyukurla..

oke lah...
aku nak bagitau je..
aku dah balik tawau..
rutin harian macam biase...
makanan sama..
layanan sama,..

mungkin aku la yang kene berubah ni...
bubyeeeee

Isnin, 6 Jun 2011

sekadarnya saja

assalamualaikum..

hyee2 korang...
lama nya x update mende ni...
bukan bz..sebab aku tiap hari ngadap laptop ni haa...
cuma kelajuan internet x mengizinkan aku..
slow bebenoo...

banyak sangat benda yg jadi sepanjang cuti ni...
haha..ape2 pun...bia aku enjoy holiday dulu..
nanti2 aku story ag..

daa korang...
have a nice happy day
^_^
four things come not back. the spoken word, the sped arrow, the past life, and the neglected opportunity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Counters