Taman hati yang dulunya berseri dikelilingi bunga mewangi, kini semakin kering, semakin layu, semakin mati... tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan, tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis.. dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya... Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi??

Rabu, 16 November 2011

hari2 terakhir...sungguh sedih...

assalamualaikum..

khamis...jumaat....sabtu..balikkk!! yeayy
hahahahahaaa
keterujaan aku melebihi semangat aku nak study...

hari-hari last ni..biasa la...exam..bz dengan itu..ini..

sem ni agak rajin sebab buat study grup..hahahaa
ye..betul..jangan x caya..
berkampung kat bilik orang dan study sampai muntah, cirit-birit, migrain, sakit sendi..haaa

yang sedihnya..kitorang selalu lapar...ala2 starving gtu..
makanan pun macam ada tiada je kan...
so masing-masing pun mula la korek mana-mna tempat yang mungkin ada makanan..hahaha



megi berbgai jenis..tomyam, itik, n apa tah lagi...





kesian kan..
hahaha

Jumaat, 11 November 2011

bukan itu yang aku mahu..

assalamualaikum..

kadang-kadang....
ada perkara yang kita tak mahu jadi pada kita...
kemungkinan besar akan jadi pada kita...

Ya Allah..
harap-harap bukan aku...

Khamis, 10 November 2011

habis tu?

assalamualaikum..

sayang broadband banyak2!!! =)


tiba-tiba masa tengah berjuang tadi, aku teringatkan satu peristiwa ni...

waktu tu aku cuti..first cuti kalau x silap..semenjak belajar kat sini...
balik kampung...
balik rumah mak long yang terletak d pinggiran sungai...nyaman...

tiba2..ada satu suara yang sangat aku kenal tegur aku...
ehh...zu ada...cuti ke?
a'aa...senyum skerat..haha
cikgu kan?
ehh..blom lagi..blaja je baru...
oww...blaja ape kat sane?
pendidikan prasekolah..
laaa...prasekolah sampai ke sana jauh belajanye haa...
senyum kelat je aku mampu bagi...

habis tu...mentang-mentang major aku prasekolah, aku kena belajar kat pondok tepi rumah je ke?
korang tau betapa penting prasekolah tu pada anak-anak korang?


dan satu kes lagi...
bila ada orang kata prasekolah tu buang masa...
BUANG MASA?
buang masa aku layan orang macam tu...
oke..fine..
korang nak anak korang 'buang masa' kat prasekolah tu ke atau korang nak biar anak korang 'buang masa' kat sekolah perdana sebab dia x dapat adapt apa yang dia belajar..


apa aku merepek ni...

Selasa, 8 November 2011

sosososombong

assalamualaikum..

baru terjumpa jalan yang benar line broadband ni..

oh ya.. sepanjang andaanda beralam maya kat blog aku ni, atau manamana yang kenal aku ni, ada nampak riak2 kesombongan ke dalam diri aku?

ramai orang kata aku ni sombong...heh?

so, apa respon yang patut aku bagi?

macam ni?
laa, baru tau ke? memang aku sombong, heartless, untalkative, kejam n bla bla bla

atau..macam ni..
mana ada aku sombong..aku ni pemalu..bukan sombong tau..bla bla bla

huhh...
oke..aku terima semua persepsi orang kat aku...
biarlah..dah kalau tu yang diorang nampak kat diri aku..
xkan aku nak hempuk kepala dorang pastu suh dorang kata yang aku ni x sombong...nonsense.haha

tapi bila dah asyik orang cakap camtu...
rasa macam timbul pulak kecenderungan nak menyombong lepas ni..hahahaaa



Selasa, 1 November 2011

tolong.

i need my sis right now..
please... i wanna tell u how i'm feeling right now..
its hurt...to know the reality...
bad hurt..
my heart broken into pieces..i don't want to fix it now..
am i too stupid by feeling this pain?
yes..i was stupid because i did't realize how near that 'platonic love'  to me..
i even didn't try to avoid it...

hati...tolong setia..

four things come not back. the spoken word, the sped arrow, the past life, and the neglected opportunity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Counters