Taman hati yang dulunya berseri dikelilingi bunga mewangi, kini semakin kering, semakin layu, semakin mati... tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan, tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis.. dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya... Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi??

Rabu, 30 Mac 2011

padan!

baru kini ku sedari...
kata-kata ku dulu hanya membuatku derita kini...
whuaaaaa..assignment banyak gilerrr...
cmne nak siapkan ni..dulu konon rileks la kan...
sekarang..nahh..padan muke ko zue...huhu..

plizz help me..

Selasa, 29 Mac 2011

kakimelangkahjauhmencarisinar

masih terbayang di kotak fikiran...
masih terasa genangan di tubir mata..
di saat Dia menjemputmu...
biar tidak di depan mata..
namun dapat ku rasakan peritnya..
kerana aku juga merasa sangat terduga dengan kehilanganmu..

semoga kau ditempatkan di kalangan mereka yang beriman...
mohd azli bin mat saad
amin..

Isnin, 28 Mac 2011

kembalinya aku...

aku hilang
aku tidak hilang dalam kepekatan malam..
kerana aku tidak pernah bersembunyi dari cahaya bulan..
aku hilang tatkala jari jemari masih diperlukan..
aku hilang ketika minda masih diasak untuk berfikir..
aku hampir hanyut..
hanyut di dalam arus deras lautan kehidupan..
yang ombaknya tiada terduga..
terumbang-ambingnya aku tiada yang peduli..

aku harus kembali...
mencari sinar disebalik kepekatan malam...
agar dapat aku terus berjuang..
menggerak jari jemari...
memanfaat akal fikiran warasku..

sungguh...
kkp ini merunsingkan aku...
=_="

Isnin, 21 Mac 2011

pertama

assalamualaikum w.b.t..

alhamdulillah..
selesai hari pertama PBS...
perasaan?
teruja kot...terkejut kot..

"selamat pagi cikgu"
aku pandang pelik kat budak tu..
hahahahaaaa...lupe plak aku...aku cgu...


aku xnak cerita banyak..
tapi, let me story like a story book..haha

bangun pagi...huhhh
sejuk..air...superb..sejukk..
siap dan berjalan la kami berlima ala2 power rangers ke Sk Bahang Penampang...
perjalanan x sejauh n x sedekat yg kami sangka..
suam2 kuku je jaraknye...hehe..x sempat kuar peluh la..
sampai sekolah jam 6.50am..
masuk2 je pagar nampak sorang cikgu perempuan berkemeja putih..
nampak garang..waa..kecuakan mula menerusuk ke seluruh pelusuk jiwa..
rasa nak keluar balik dan lari bertapuk kt KDCA..haha

masuk dgn muke yg penuh dgn senyuman..
ikhlas sangat..sbb tgh memupuk keyakinan n keberanian..
nak berdepan dgn cikgu2 n murid2..

apa yg kami dapat..nahh..guru besar xda..GB dah pndah n stil blom ade GB yg baru..
jadi..PK 1 yg handle hal skolah..
sape PK 1 tu?
yg tadi berkemeja putih tu,.hehhe
Puan Dorin..tegas tapi baik..ambik berat..n mcm paham2 je..mudah menerima telepati kot..hehe
*kami diperkenalkan d perhimpunan..malu? toksah ckp..haha*

owhh.lupe..kami d sekolah tu bersembilan..
2 praktikum dr IP gaya..
2 lagi KPLI dr ip kt johor..(xtau nama)haha
n kami power rangers berlima...haha
dorg berempat sporting..ramah..

cikgu2?
memang sporting..ramah..friendly..mcm da kenal lame..
padahal sejam pn x sampai..haha

murid2?
ya Allah..comel..dr prasekolah smpaila darjah enam..

ok..waktu aku cepatkan dan sampaila kitorg kt pengalaman d prasekolah..
kami dsambut meriah oleh guru2 prasekolah n guru2 praktikum d prasekolah..
murid2 pn..eksaited nmpaknye dgn kehadiran kami..
owhh..mase tu jam 11 lebih hampir2 jam 12..jadi sesi pagi dah tamat n mule dh sesi ptg jam 11.45..

mula2 kami masuk kt kelas sesi pagi..ade beberapa murid yg parents lmbt ambik..
dorg ni maen la segala mcm mainan..
tp mmg pndai dorg ni..
kejap2..'cikgu2, sy buat ini.."
"cikgu2, buat robot"
??? haa...aku pn wt jela suke hati aku.,.haha
last2 kene gelak ngn dorg sbb ciptaan n binaan dorg lagi gempak dr aku..

n aku masuk plak kelas prasekolah sesi petang...
tgk cikgu ajar cmne...suara mmg kene lantang..
n almaklumla..seminggu cuti...kompem x ingat da ape yg da blaja..
n truly aku ckp..jd cikgu pra, kesabaran mmg kne tiptop..

bla..bla..bla...
nk djadikan cerita..kitorg pn menyibukkan diri dgn membntu cikgu tu tlg2 murid2 ni..
ajar la mne yg ptut..mudahnye kitorg mcm agak2 ajar la td..
flora hebat..dpt tenangkn sorg dak ni..
yg mule2 xnak, takut..last2...petah gk..syum comel plak si vella tu..
tyme kitorg snap2, dorg murid2 x bape heran sgt..wt2 kool je..bagus..xla nmpak blakon sgt..haha

aku last2 mmg keboringan tahap gaban...
muke da berminyak2..haha
aku beralih dr meja yg diduduki ezani n vella ke meja yg ramai pnduduknye..wahh ayat..haha
aku g sebelah emelin..(kot ni nmenye)
pemalu..aku usha2 biase2 je..
pastu aku usha2 la ester, natasha (muke mcm dayana idola kecil, sibijik!), sapetah lagi..
sorry...cikgu x bpe ingat nama korg..amnesia..haha

terlalu byk moment yg aku nk share tp aku ngntok..haha
biarlah ia mnjadi kenangan terindah dalam hati, ingatan aku..
n doakan utk hari2 sterusnya...

sekian dr chechaq...esok2 kite citer lagi sambil makan roller coaster..hahadaaaaa

Selasa, 15 Mac 2011

nuhu navahu...ily!


assalamualaikum w.b.t..dan salam sejahtera...

keberadaan aku sekarang ialah d rumah auntie flora...d penampang...
tinggal d sini selama 2 mggu...
dan...
setelah hampir seminggu baru aku rasa nk share pasal trip kami, geng '2 DIA' ke ranau dan kundasang...
citer da basi? hei, aku peduli apa...hahaha
hahahahhaaaa...menikmati keindahan bumi borneo..yepp..aku katakan d sini..indah..
belum penah aku rasa seindah dan sebahagia ni...
ciptaan Allah...

gambar atas ni aku amek secara random je...yang comel tu anak buah flora...
cute kn...mcm flora jgak..hehehhe

memang eksaited tahap gaban bile mngenangkan kitorg nk g kundasang...slama ni dok brangan je nk g...
bertolak pada pagi ahad iaitu 13 mac dan balik keesokan harinya..
sebelum pegi, kitorang dgn semangatnye masak roti telur n nugget..untuk bekpes n bekal kitorg sume..
tp last2, makanan tu abes d perut aku n flora..sbb makanan tu letak kt kete kitorg..haha
haa, kitorg pegi dgn 2 buah kete..waja n kelisa..
yg naek waja- k.fizah (pilot), flora (co-pilot), aku, k.el n alin..
kelisa plak - fauzi (pilot), shida (co-pilot), echah (pilot kedua) n zatie..
entah brapa jam perjalanan, kitorg da mule rase2 sejuk mcm aircond n nampak puncak nuhu navahu d sebalik awan...waa...teruja..subhanallah...
aku paling eksaited n paling byk jerit...
dan jalan punye jalan...kitorg pn smpai kt Kinabalu Park...sejuk jgn ckpla..
n utk org yg x tahan sjuk cm aku ni..agak gigil la..
macam overseas oo..hahahaa...bajet je..
owhh..aku pkai pashmina + sweater sbb sjuk yg x hengat...tu pn still gigil gk lutut aku...

snap2 dan kitorg pn bergerak menuju ke rumah yg kitorg bkal tggal slama 2 hari 1 malam...
pemandangan best gler...
rumah pn..best gilerr...
air? sejukkk gilerrr...brrrr

kitorg selepas tu g mandi kt poring kolam air panas...
mule2 mandi dulu kt tempat sejuk2...maen gelongsor kt air la..pastu g bertapa kt kolam air panas...
owhh..gmbr x dapat d upload...agak bhye..hhahahaa

dbawah ialah rumah kami..n view skitar rumah tu...
aku mengaku d sini yg aku x mandi selama dlm trip ni...hahah..sejuk mcm mandi air dr fridge...
nk ambik wuduk pn..ya Allah...gigil oo...
tiap kali lepas aku cuci muka, rasa muka cam nak membeku..haha
tyme nk tdo lg la...aku pkai stokin, sweater n 2 lapis selimut yg tebal tu...
x membantu lgsung..sjuk smpai ke tulang...

ni la view dr rumah..lawa kan...sekali bngon pagi dapat tgk puncak gnung kinabalu daa...sronoknye!
hari kedua...
perjalanan dteruskan lagi ke destinasi2 yg best...
ontheway nk g ladang lembu, benti sat snap2 dpn mount kinabalu..
agak bangge dsitu..dalam hati mnyimpan hasrat yg jitu nk daki gunung kinabalu..hehe
abeh snap2 berlatar belakangkan gnung kinabalu, kitorg terus ke ladang lembu...
amek gmbr dr luar je..tp siyes aku ckp..cantik an,,mcm new zealand gtu..hahahah
bergambar sebanyak mungkin...hahahaa

dan berjalan la lagi kami ke ape tah name tmpat ni...
buat feet massage..
ikan makan kaki...sakit n geli..haha
ikan gile besar...goreng pon sodap..haha
jalan lagi ke kundasang war memorial...cantik..mule2 aku x tau ade ape dlm ni..
sekali da masuk...laaaa..ni la tmpt yg dlm tv tu...waaa...aku berjaya menjejakkn kaki ke tmpt ni..haha
suke ati aku bg nama tmpat ni memorial war park..hahahaha
jalan punye jalan lagi..kitorg g strawberry garden plak..nama gempak...tp hampeh..kecewa..
kitorg dtg da ptg n strawberry yg fresh da abeh...yg tggl kt pokok strawberry yg baru2 nk masak..
ade gak rose garden kt sini..agak besar2 rose kt sini...n kitorg agak jmbu bergambar kt situ..hahha
bayaran masuk ke stawberry garden ni rm1 je..
dan tu la destinasi terakhir kitorg....
kitorg balik n menuju ke one borneo...
tp otw tu...terjumpe ni ha..bunga pe tah nama x tau...begambar sakan...
dan kitorg pn balik la...
kt one borneo g kedai buku je...beli buku..x sempat g mna2 sbb da lewat malam..kdai sudah tutup oo...

sekian saja...ye..cerita ni x segempak pengalaman sebenar yg aku n dorg alami...
yg penting walaupun ade la sikit2 benda yg spoil kegembiraan kitorg tp stil enjoy..haha
ape2 pn...bercuti lah di Malaysia...
Malaysia truly asia..
beshhhhh

Sabtu, 12 Mac 2011

how sweet...

assalamualaikum...

berada nya aku sekarang adalah d penampang..
ye...sangat best..sangat teruja..sangat sejuk...grrrr
hari pertama...
sebelum bertolak semalam...aku agak blur..until now..haha
dalam bas..memang tdo x hengat..
dengan selimut tebal aku ni..
selambe je aku gune dlm bas...
smpai penampang, dengan x mandi terus g jalan2 beli barang, g library..bajet siot..
muka x bole bla...muke x mandi!
ahaha

yayank aku sgt sweet skang ni...
dia dengan x bagitau aku telah...
menelefon mak aku...
daring la tu knon..
gentle..
tp dia kate x puas hati sbb x dpt nk knalkn diri..smbg lame2..
almaklumla...mak terchenta aku tu bz ngalahkan menteri kdg2...
adik aku yg gtau mase aku ngh tdo d tengahari jumaat tu..
tersenyum, terkejut dlm mamai aku..
x caye la yayank aku nih..berani ye!=)
dan ini respon dan kata2 mak pada aku:
mak : haa, td pakwe ko tepon...
aku : oww..yeke..haha
mak : ha'aa..mule2 dia tepon dbah yg jawab. mak ingat dbah ckp ngn ko..pstu mak tpon balik dia x jawab..kol lagi bru dpt..suara mcm x matang je..macam takut2 je..
aku : [dmulai dgn gelak yg besar] hahahahaha..mak ni..
mak : ye...btol..
aku : memangla dia takut..dia takut ngn mak..hahahahahahha

begitula sweet n sweating nye dia tyme kol mak tu..hahahha
awak cuak x hengat kan...

Ahad, 6 Mac 2011

i admire him!!

assalamualaikum...

woww...xbley bla btol tajuk n3...
tapi btol korang..
aku sgt2 admire dia..lebih2 lagi tangan dia...
nak pinjam tangan boleyy??

siapa dia?
dia ialah..
akmal hariri..
seorang musician..
gempak aku cakap kalo tgk dia maen piano...
alat muzik laen dia terer gak tp aku lagi fall in love tgk dia maen piano...
aduihhh..dak ni...

aku tau pasal dia da lame la gak..
bila akak aku dok cari instrumental lagu LBS utk kitorg maen..
aku ingt dia ni komposer ke..ape ke..
rupenye....

cube korang tgk video ni...
tengok..jatuh chenta x jatuh chenta kt tangan dia....


video

Jumaat, 4 Mac 2011

siapa punya?


assalamualaikum...

bercakap soal hak dan kepunyaan..

hei, itu aku punye..suke hati aku la nak jadikan dia mcmane..
suke hati aku la nak jaga dia mcm mne...
suke hati aku la nak handle mcmne..
suke hati aku la nak letak ape...
hei, itu aku punye...jangan sibuk boleh?

mood penulisan aku skang...
'dah tu aku punye, suke aku la nak wt ape pn n ko xde hak utk cakap ape2 slagi ko x faham btol2 k'

selalu kita akan pertahankan hak kita...
orang tegur sikit, nak marah..
orang bagi nasihat sikit, nak melenting..

hei, itu kepunyaan aku..dan aku punya hak utk menguruskannya...
if u think what i am doing right now is wrong,
then come n tell me wisely la...
no need to make such status..
no need to show ur protes..
mean nothing to me..

betul ape...kalau orang itu juga merasakan hal yg sama..
iaitu dia sgt berhak akan kepunyaannya,
y not kita jugak begitu..
bukan balas tapi cuma bergerak mengikut angin..
ape orang kata, masuk kandang kambing mengembek,
masuk reban ayam mengokok...hhha

kita cuma mengikut gaya dia saja..betul x..
ye..dulu dia x suke begitu..
tapi sekarang..dia yg lebeyh2...
sampai aku plak yg x suke dia wt begitu..
bajetnyewwwwww....
i know, u are not in a good condition right now, but sorry...
my heart can't accept all ur words..
no empathy for u right now...
aku kejam ketika ini..
terhadap seorang kawan..


satu soalan cepumas : blog ni sapa punya???so, u knoe the answer right..n harap fahamlh punca kewujudan n3 ni....

aku cuba utk x membenci dia hari ni...hari yg mulia ni...
aku cuba utk bersimpati kt dia...
tapi..kenapa terlalu susah..Ya Allah....

Rabu, 2 Mac 2011

terkezut..

assalamualaikum.....

hari ini...
terima kasih rakan-rakan tersayang....
yang jauh dan yang dekat..
kerana menggembirakan hati ini...
x terkira berapa banyak kali sudah aku ketawa hari ni...
ye...2 mac 2011..
b4 12 am...
aku sangat happy...
sangat terkejut..
banyak kejutan...

saudara dhia mso bg roti ini...ayouhh kite share..
roti yg telah mengundang rasa malu..haha..lot of lol..

dan kejutan2 lain...
pertanyaan2 yang membuatkan aku ketawa besar dalam diam di dalam surau..
ish ish ish

terima kasih kerana tetap setia melayan karenah aku...
korang memang ^_^....


mmuaahxxxx
four things come not back. the spoken word, the sped arrow, the past life, and the neglected opportunity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Counters