Taman hati yang dulunya berseri dikelilingi bunga mewangi, kini semakin kering, semakin layu, semakin mati... tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan, tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis.. dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya... Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi??

Selasa, 23 Oktober 2012

sometimes I lost hope, please make strong

Assalamualaikum..


this is my critical time
dugaan datang dari pelbagai penjuru
aku tak tahula kenapa
atau aku yang terlalu rapuh
baru dijentik dah retak

dan aku jumpa ini
really make me strong
bait-bait ayat dalam lagu ni
meresap dalam darah..chewah
aku agak touching first time dengar
sangat menyentuh perasaan yang tengah berombak ni



I know I’m waiting
Waiting for something
Something to happen to me
But this waiting comes with
Trials and challenges
Nothing in life is free
I wish that somehow
You’d tell me out aloud
That on that day I’ll be ok
But we’ll never know cause
That’s not the way it works
Help me find my way

My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong

I know I’m waiting
Yearning for something
Something known only to me
This waiting comes with
Trials and challenges
Life is one mystery
I wish that somehow
You’d tell me out aloud
That on that day you’ll forgive me
But we’ll never know cause
That’s not the way it works
I beg for your mercy

My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong




Ahad, 21 Oktober 2012

old friend of mine

assalamualaikum..

bukan niat aku nak stalk facebook orang waktu-waktu macam ni..
tapi, hati aku tergerak dan menggerakkan jari lalu bergeraklah cursor dan teruslah aku menjadi stalker sementara waktu ini.


siapa aku stalk?
facebook lelaki.
ye. my old friend.

setelah aku mengendap facebook dia, 
wah, betapa terkesima nya aku.
dia ke tu? totally different!

sedih, sayu.
yela, kawan aku dah berubah.

ya Allah, kembalikan kawan aku itu ke jalan yang benar, jalan yang diredhai.
jangan Kau biarkan dia terus hanyut dengan gelombang duniawinya.
aku sayang dia. dari dulu. sampai sekarang.
aku taknak dia terus macam tu. aku nak dia yang dulu.
amin.
='(
sumber: senyomdesign






Ahad, 7 Oktober 2012

wake me up when september end

assalamualaikum..


dah lama berzaman rasanya aku tak menabur benih kat blog aku ni..
bukan apa...banyak lagi benda lain yang baik untuk dibuat..haha

eh, dah oktober pulak kan..
eh, sebulan lagi nak balik..
eh, eseimen tinggal 1..
wow...
amazing...

di awal-awal oktober ni..ada satu moment yang dah bagi kesedaran kat aku..
thanks to cik tim @ cik timun kerana berterus terang dengan awang mudil macamana rupa gaya awang mudil bila badmood..=)

tengah sesembang lepas penat berkawad..
di temani kegelapan malam..dan angin sepoi2 malam..
bintang-bintang yang ada tiada..
tiba-tiba...

cik tim : sy tau macamana kalau ko badmood..orang datang pun x dilayan..oww..macam tu rupanya kalau ko badmood..

aku : bilaaaaa...hahaha


siapa sangka, ada orang memerhati aku..hahaa..lalu membuat kesimpulan di depan aku yang memberi kesedaran kat aku..

tak guna korang cakap-cakap belakang..bukan aku dapat sedar diri pun..
buat macam cik tim..haa..masa tu kak KU pun cakap jugak..dia kata dulu aku penah badmood pastu marah kat dia..haha
lol..aku tak ingat..tapi itu dah mengingatkan aku..

so, lepas ni kena hati-hati bila badmood..

sekarang pendekatan yang aku gunakan bila badmood @ takda mood @ nak bersendirian dan waktu tu jugakla ada orang yang tak dikehendaki datang mengacau, dan untuk mengelakkan sebarang kelukaan hati, aku amalkan ini..

-bila nampak je orang itu semakin hampir dengan aku, atau menuju ke arah aku, aku akan baca bismillah, n doa minta supaya aku boleh cool je dan melayan kehendak orang itu dengan sebaiknya, doa dalam hati je-

sekian..
four things come not back. the spoken word, the sped arrow, the past life, and the neglected opportunity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Counters