Taman hati yang dulunya berseri dikelilingi bunga mewangi, kini semakin kering, semakin layu, semakin mati... tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan, tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis.. dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya... Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi??

Isnin, 29 November 2010

aku dan dia....

aku dan dia adalah cerita yang x pernah aku sangka nak jadi
macamana aku kenal dia
macamana dia kenal aku.....


eeee...geli plak dengan ayat gtu...hahahahahaa
semakin hari aku semakin kejam....
memang patut pun..sape suruh x paham bahasa...

aku dan dia..
what goes around comes around...
btol ke? ke terbalik??
ahh lantak la..
ni cerita aku dan dia yang lain plak...
aku bukan nak ketawakan dia tapi ni hukum alam..


aku dan dia....
mungkin ni la destiny aku...
ishhh...x....x...
mungkin dia yang terakhir....



terpulang kt orang yg baca nak interpret ape yg aku mksudkn..hahaha

Jumaat, 19 November 2010

esok....senyum la sampai tak nampak mata......

gembira.......

esok dah nak balik....rindu mak...family semua..kwn2...
terlalu bnyk benda nk d ceritakan...
oppss, bkn nak mengadu ea...sekadar nak bercerita..hahahaha

berfikir....

hari ni...x2..baru kejap td....aku dtanya dgn beberapa soalan yg agak mencabar...
a lot of terima kasih kepada sahabat aku tu sbb tanyakan soalan2 mcm tu kt aku...
aku dpt berfikir n mengingatkn diri aku sendiri...motivasi2...

lapar....

bukan nak jimat..bukan jugak diet....
x makan dari pagi td....mksud aku mkn nasi...
pagi td sebelum perhimpunan dgn pengarah, mkn 5 keping biskut tiger je..
tadi makan dua keping roti n tuna...
muaknye mkn tuna ni...
baru mkn sikit da pening kepala aku...

kemas2....

barang dah dekat 70% dkemas n dimasukkan dlm almari...
tinggal bekas2 mknan n baju yang baru djemur....
dugaaan..hujan tiba2 dtengah hari....tapi skrg dah reda...
panas mcm biase...silau mata...
barang nk bwk balik??
dah masuk dlm beg tp mcm x susun...
hahahahaa
bila tgh syok2 kemas lpas tu bhenti....mmg susah nk sambung balik...
harap2 ruang yg ada muat utk menampung...

esok...
esok, saat yg dtunggu2...balik kampung....
flight syiookk...airasia je tp hotseat tu..haha
haha..dah banyak kali rasanya aku ulang ayat hotseat ni dlm blog ni..
excited..

Ahad, 14 November 2010

bahagia..gembira....


penah korang rasa bahgia mcm yg aku rasa sekarang??
atau...dapat korang bayangkan bahagianya aku??

mesti x kan....jap2, penah korang rasa putus cinta???
mcmne rasa dia ea....sakit kan...sedih...keciwa la kunun...frust...
tapi aku rasa happy gilerrrr....
plik?? xla..normal je..korang la yg plik..sedih2 nak putus cinta...haha
kejam?? yes, i am...
kalau aku x kejam mcm ni smpai bila2 la kot aku stil mcm tu...
x paham?? xpe....cukupla aku je yg paham...
ape yang penting, aku happy gila.....i'm single but not available!!!
kesian jgak kt dia tp xpe...aku tgh berjuang ni...
bak kata orang. kalau dah jodoh x kemana....betol kan....
aku x keluarkan airmata pun utk ini....
mata aku bengkak?? bukan sebab nanges eaaa....xtaw kenapa.......
sedih tu ade la tp sedih yg puas...sedih yg gembira.....sedih terharu kot? hha




nasihat aku untuk orang yang rasa2 nak break ngn bf korang, break je...best..hahhaha
hilang beban...
walau ape pun...sorry to him...:-)-:

Jumaat, 12 November 2010

haa?? x cukup duit lagi??!!

assalamualaikum n salam sejahtera...^_^



lelaki : saya memang nak kahwin dgn awak, tapi....sy x cukup duit lagi...[smbil buat muka taceng]


tengok tajuk..tgk ayat tu..macam ada kene mengena x??
memang la ade..tp bukan tu yg aku nak tulis kt sni...
aku nak tulis kepokaian aku di kala ini....
pokai?? pokai tu maknanya xda duit...hahahahah

aku tengah mencari2 n tercari2 sapa yg outing di hari jumaat ni...bleh kirim...
duit kt tangan da mcm nyawa2 lipas...
boros?? ehh, xda la...hhaa...cuma x dpt kawal nafsu je...
laen kan...aku x leh la nk tahan keinginan utk membeli..x kira la mkanan ke ape ke..tp mkanan paling dasyat la..
asal nmpak je, msti nak...giler kebulur kot aku ni...

memandangkan exam yg tinggal 2 ari je lagi ni, aku nak melahirkan rasa keterujaan aku utk balik rumah...haha
rindu tahap gaban, gajah n mentibang laut da ni...lagi xcited bila tiket free...dtmbah dgn 20kg n hotseat..hahha...
Alhamdulillah...xyah susahkn fmly utk balik kali ni utk bli tiket...
yela, time aku suh blikan tiket, kakak kesayangan aku tu msti merungut suh bli sndiri...
aku bkn xnak bli sndiri...tp mcamne kalo aku terbeli tiket ke phuket ke, abu dhabi ke, korea ke...hahaha
x ke dapat melancong berbayar aku nnt....that's why i don't want to book the ticket by myself...

owhh..suddenly i writing in English..y??
because tomorrow is muet exam..
huhh, really2 not ready but officialy i'd been registered...[ayat aku da mula merapu]

*terpikir2 makna lagu sungai lui by aizat*

Selasa, 2 November 2010

sayang mak...sayang abah....

alhamdulillah....paper bm1 dah abes....
lega...happy..bersyukur....
sebab apa yg dbaca tu la yg kluar.....
malangnya suhu dlm dewan td mcm dkelilingi ais....tgn aku da mule pluh2 dh...gigil2 dh...
xcukup ngn aircond yg gler sjuk tu..tmbh plak dgn kipas....
mmg gler sejuk tahap beku dah aku....
pagi td...niat d hati nk kol abah...or msg...
tp xjgak dpt wt..knp ntah...
aku taceng sket kalo kol abah nnt...
nk msg plak xtau nk ckp ape...
ape pnye anak aku ni....
hati aku belum cukup kuat....




*elaun...bila agk2nye duit dlm bank nk btmbah..duit dlm dompet da berkurang*
four things come not back. the spoken word, the sped arrow, the past life, and the neglected opportunity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Counters