Taman hati yang dulunya berseri dikelilingi bunga mewangi, kini semakin kering, semakin layu, semakin mati... tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan, tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis.. dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya... Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi??

Ahad, 22 Januari 2012

masih ada yang sayang

assalamualaikum..

misi aku nampaknya macam berjaya..
memang perit nak jayakan misi ni..
walaupun pada mulanya aku tak rasa sedih..tak menangis..
tapi, bila orang mula bertanya, 'kau oke?' 'betul ke?' 'kenapa boleh jadi camtu?'
dan bila orang2 kesayangan mula tanya n ambil berat..
'takpe, blaja dulu elokelok' 'ada hikmah' 'sabar'..
aku mula goyah..airmata meminta untuk keluar..
tak mampu lagi..aku tak kuat..
akhirnya terpaksa juga aku keluarkan manikmanik jernih..
tempat paling sesuai...toilet..takda siapa nampak..=_="
semahunya aku menangis..
biarlah mata bengkak, biar hidung tersumbat...
asalkan bengkak luka di hati dapat disurutkan..
asalkan masalahmasalah yang menyumbat hati dapat dibuang..
solat..aku menangis lagi...
mengaji..aku sebak..
aku menangis bukan sebab dia..bukan..aku redha..
tapi aku menangis sebab masih ada yang sayang aku..
walau macamana perangai aku..
mak..abah..adikberadik..
sangat sedih bila akak aku call n loudspeaker..
masingmasing tanya, 'betol ke?' 
apa patut aku jawab..aku takda jawapan..
care nya mereka pada aku..aku yang selalu bagi masalah pada mereka..
bila adik aku pula chat..'kakakku sayang, janganla bersedih'
mak pula call..'sabar, ada hikmah'
semua nak tahu, apa punca?
aku pun tak tahu, salah aku? salah dia?
apa pun..aku yakin dengan misi aku kali ni...
aku berharap aku dapat jayakan misi ni...
'KALAU ADA JODOH, MESTI TAKKAN KEMANA'
terima kasih Allah..
kerana sifat Rahman dan Rahim Mu...



4 ulasan:

  1. kuatkan semangat. walau apa pun yang kita rasa, ingat yang ALLAH tetap ada dengan kita. setiap perkara yang jadi tu ada hikmahnya. just lambat dan cepat je yang kita pasti.

    sayang selamanya

    BalasPadam
  2. terimakasih terimakasih...
    hehehehe

    BalasPadam
  3. sod ba' ro...itu yang penting...tawakkal pada ALLAH..semoga ikhlas bertawakkal..= )

    BalasPadam
  4. terimakasih.terimakasih..alhamdulillah..all is back to normal..

    BalasPadam

four things come not back. the spoken word, the sped arrow, the past life, and the neglected opportunity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Counters