Taman hati yang dulunya berseri dikelilingi bunga mewangi, kini semakin kering, semakin layu, semakin mati... tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan, tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis.. dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya... Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi??

Ahad, 24 April 2011

ahh..tipah tertipu...


assalamualaikum kawan-kawan..^_^

-ni bukan ulasan rancangan wakenabeb atau bangbangboom-
tapi sila la baca kalau anda nak tahu apa yang tipah ehh chechaq dah tertipu...


Apa kabar,my name is laila mohd faisal,i am presently in Uk, My father is from (sabah) Malaysia and my mum from UK,i will be coming to Malaysia for my Vacation soon.i want us to be close before i come to Malaysia so that you can show me around Malaysia when i visit.please feel free to write me ,so we can get to know our self more. hope to hear from you,, my email is lailamdhfaisal@yahoo.com
kat atas tu ialah emel yang aku dapat dari sorang cik awek dari uk..
fuhh..aku xla segelemer siti nurhaliza atau mizz nina untuk diketahui sampai ke uk sane...
wtf? aku cuma insan biasa yang menumpang hidup di bumi Allah ni..

aku reply emel tu..aku tanye la mane dia dapat emel aku...sebab aku mcm curious..[dalam bahase omputeh le kan aku tanye, sebab kalau aku tanye in malay aku terpaksa jadi dictionary dia pulak]
cik awek uk tu pun reply macam ni..

Am so happy to hear back from you. sorry i got your email from internet after a long search on malaysia I want to get to know you better and also for you to get to know me better...My full name are laila mohd faisal, I am mixed Malaysian ,my father is Malaysia and my mother is from england...I speak very very little Malay...lol i was born here and lived in London all my life...loll...i am so looking forward to visit Malaysia very soon ..omg.. I have never been there...i feel so happy am coming to my father's land...haaaa...i want to know me better....am single...28 years old....I live in regent street. I am a professional system analyst...that I studied in college....but you see....my parents are so rich...they are company shareholders
here...living in old Trafford....they bought so many bank shares for me that pays me now so much

dah pulakk...
dia ni dok citer mak pak dia yg kaya tu pasai pa...
ingat aku ni gila sangat kat duit...[ehh, duit tu penting] memangla! tapi bukan la duit dia..heeee
pastu aku tanye camni pulak..

oh i see...do u have facebook account?

hahhh...tengok dia kasi ke x...pastu cik awek uk bajet berketurunan malaysia reply camneyh pulak...

hello baby ..actually i live and work in the UK and my father is from Sabah a state in Malaysia but since i was born i have never been there that is why i have chosen to come over and see how Malaysia looks like, and i don’t no anybody in Malaysia because i have never been there, and i went through your profile and chose a man of your kind that i will be with when’ ever am there ,because i don’t no anybody in Malaysia you are the only one that i no ,and you have to show me around when am there because i will be comying by next month i will stay for 2months i hope you will have a enough time for me .i will give you a call so that you will come and pick me at the airport ok...i will be waiting to read from you thanks hummmkissssssssssssss here is my mobile number +447031899562 you can call me anytime


aittt...bile plak aku jadi baby kau? you're not my emak..go to toilet la...haishh
kiss2 bagai...i only interested in men..n i have fallen in love with a man..haha
dia ni x menjawab soalan..aku tanye ade fb x? beberapa patah aku tanye ade ke patut berpuluh patah dia jawab...
kau ingat tu soalan esei...kalau tu soklan esei pun dah tentu2 kau dapat markah 0...
atas sebab TIDAK MENJAWAB SOALAN.

dan dengan bodohnya aku cakap aku bz sebab nk exam n banyak gila keje nak dibuat...haha
sorry x dapat tolong kau cik awek uk konon laila mhd faisal...


ok...sebenarnya dari mula aku dah syak...tapi aku buat x tau je..
layan...then, bila cik awek bajet ni tibe2 bertindak drastik dengan sesuka hati mengarah aku untuk ambik dia kt airport konon, aku pun syak meninggi..

then, aku pun mintak tolong n merayu2 dengan mr google..
tolong carikan apa2 info pasal cik awek uk bajet anak orang malaysia dalam kurungan sabah..
akhirnya..nahh..kedapatan sudah kau..

banyak link aku jumpa yang citer pasal penipuan dia ni...
yang aku x boley terima tu....ayat2 yang aku letak kat atas tu, [ayat emel dia]
dia anta kat semua mangsa2 dia...
sejibik aku cakap..
huruf besar, huruf kecik, koma, noktah, tanda soal, tanda sempang, kurungan, tanda @ dan nombor2...sama..
chaitt!

apa pun, syukur alhamdulillah...
aku x sempat jauh tertipu lagi walaupun dah tertipu...
syukur Allah gerakkan hati aku untuk google cari pasal dia ni...
syukur sebab masa aku tengah dok google internet ok je...


haaa..kalau korang terima emel yang sama..
sila lah klik mana2 butang delete..[macam ada banyak je]
tapi kalau korang boring dan nak mencari teman untuk dikenakan...
layanlah..tapi sila...sila ye...pastikan..
anda kuat iman agar x terpedaya dengan helah dia...

daaaaaaaaa....
sebelum tu...dia bagi aku gambar2 ni...
for what???????
photogenic la tu kunon...sorry la cik awek uk pandai cakap apa kabar,
saya x buat modelling apatah lagi bukak agensi modelling...entah gambar sape kot dia curik ni..
saya cuma ada kelas prasekolah..tu pun terbuka kepada warganegara malaysia sahaja..

4 ulasan:

  1. hohoh gitu,bagi pelempang sedas kat penipu tuhhh

    BalasPadam
  2. hhaha..entah sape kewujudan dia pun xtaw...dapat tumbuk gambar je la..haha

    BalasPadam
  3. Saya pun dapat jugakk..dia email saya di email yg saya gna untuk blogshop saya, tu yg saya pelik.Saya google email dia dan jump link blog ni. Saya baru reply sekali je, ayat yg die reply same je dgn yg awk tulis tu.gambar pun same.Lepas ni mmg xreply dah. Thanks for sharing this okey!(^_^)

    BalasPadam
  4. saba jela...ramai dah dia ni nipu..ntah sape2 ntah dia ni...

    BalasPadam

four things come not back. the spoken word, the sped arrow, the past life, and the neglected opportunity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Counters