Taman hati yang dulunya berseri dikelilingi bunga mewangi, kini semakin kering, semakin layu, semakin mati... tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan, tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis.. dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya... Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi??

Jumaat, 29 April 2011

traditional games

assalamualaikum..jawab la...^_^

penat hari ni x terkata..
pagi tadi...berdiri x sudah...
petang pulak ntah macam2 mende permainan aku main..


kondisi kaki aku waktu ni memang x best..
sengal2 ubi gtu..haha
kalau dapat tukang urut xpert ni, perghh, sumpah tido lena malam ni..

pagi tadi ada acara sukaneka budak2 prasekolah sri murni n inderasabah..
malas aku nak citer panjang pasal tu..tunggu dah post moterm baru aku gebang kat sini..

oke..pasal permainan tradisional tadi...
cadangnye nak g tengok je..bagi semangat waja kt kengkawan sekelas...
tapi, last2, sebab x cukup orang, kitorang pun joinla..
main lari dlm guni, jalan dengan tempurung kelapa tu, lastik botol, bowling kelapa, maen gamelan n gong n last menari dengan buluh tu...
pe ke nama aku x tau..

dah la kitorang [aku n rumet] x warming up langsung..hebat x hebat la..
terus maen gtu...mana x sakit satu jasad..
pulak aku terkehel kelaka masa buat tarian buluh tu..
memang kaki aku ni..suke lari alignment nye..



sekian dan kesian aku..

0 comments:

Catat Ulasan

four things come not back. the spoken word, the sped arrow, the past life, and the neglected opportunity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Counters