Taman hati yang dulunya berseri dikelilingi bunga mewangi, kini semakin kering, semakin layu, semakin mati... tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan, tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis.. dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya... Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi??

Sabtu, 2 April 2011

entah..

assalamualaikum...

hari ini, ade orang panggil aku budak...
sedangkan dia lagi muda dari aku...(beberapa bulan =p)

helloo...i'm 20 next week ok...
sedap2 rasa je...

hari ini...sambil ditemani lagu2 aizat amdan...
aku telah buat satu status perlian kt fb..
i'm not sure either dia sempat baca ke x status aku tu..
tapi aku rasa sorry jugak la..
rasa bersalah...tapi kenapa ko yg mulakan dulu...

dah la suka paksa aku buat benda yang aku x suka n x nak buat...
bila dia susah..kompem..dia cari aku..bila kita pulak sama2 susah..dia tinggalkan aku...lupakan aku...
hei..plizz delete my phone number, my fb, my ym, n everything bout me..
so that, u can't contact me, find me anymore..

dan hiduplah kau sorang2..
dihiasi rasa ego, rasa xnak sedar salah sendiri tu..
ditemani lagu2 hipokritasi diri sendiri tu...(ayat aku..musykil)
semoga ko x dibayangi dengan bayangan aku lagi..(chewwah)
semoga ko bahagia dengan ego ko tu...
supaya ko tau macamana rasa hidup tanpa ada yang bantu..
sepaya ko belajar menghargai apa2 yang ada dsekeliling ko...

hei..alam n pengalaman adalah guru yang baik tau...
xpenah jemu alam tu mengajar kita utk hidup dengan baik..
xpenah ada pengalaman yang xmampu memberi ilmu kepada kita..
baik buruknye pengalaman tu mesti ada sesuatu yang nak dsampaikan..

dan aku harap..
pengalaman mampu ajar kau untuk hidup lebih baik..
aku juga..masih menjadikan alam sebagai guru..

0 comments:

Catat Ulasan

four things come not back. the spoken word, the sped arrow, the past life, and the neglected opportunity.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Counters